Tmavé lněné rohlíky s kyškou
Recept ještě nebyl hodnocenK vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…
suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
V míse smícháme suroviny na omládek, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a robotem (nebo vařečkou) vymísíme tužší těsto - vařečkou to bude…
Suroviny na poliš dobře promísíme a zakryté necháme kynout asi 2 hodiny. K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90…
Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a bez předehřevu necháme umíchat a vykynout těsto. …
10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…
Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme…
Lněné semínko rozmíchám ve 2 PL vody a nechám chvíli odstát. Ohřeji mléko, přiliji k němu olej, aby bylo všechno tekuté příjemně teplé. Droždí smíchám s moukou. Všechny…
Zároveň s umícháním omládku v jiné míse smícháme všechnu celozrnnou mouku s vodou (daných 250 g celozrnky s 200 g vody) a necháme proběhnout autolýzu.Po vykynutí omládku…
ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a…
K vykynutému omládku přidáme vychladlou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout asi hodinu.Vykynuté těsto propracujeme, pokud je třeba podsypneme…
Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…
Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně…
Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…
Vánočka je symbolem českých Vánoc a tradice, která provoní celý domov. Její jemné, máslové těsto, přináší nejen chuťový požitek, ale i nezaměnitelnou atmosféru sváteční…