Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Briošky - šneky

Briošky - šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do…

Rudlovy raženky

Rudlovy raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho…

Nedělní rohlíky

Nedělní rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejdříve si připravíme kvásek. Do 250 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sladěnku, polovinu mouky a umícháme kaši, kterou necháme přibližně 25 minut kynout.Do…

Tmavé sádlové paličky

Tmavé sádlové paličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu - částečky mouky zbobtnají, měknou a také…

Makový chléb

Makový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…

cathleen

215 min

Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout - 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově…

Karlovarské rohlíky s omládkem

Karlovarské rohlíky s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout.Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme…

Slané rohlíky od Čistinky

Slané rohlíky od Čistinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…

JanaDorazinova

120 min

Pšeničný chleba z kyšky

Pšeničný chleba z kyšky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek jen umícháme a v teple necháme 50-60 minut kynout. Zároveň namočíme celozrnnou mouku do kyšky, aby trochu změkla, než vykvasí omládek.K hotovému…

Špaldové bagety se sezamem

Špaldové bagety se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého…

Sluníčkový chleba

Sluníčkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…

Briošky - ježci

Briošky - ježci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z bulek uválíme oválné "šišky", opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.Tím, že ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po…

Máslové raženky (bulky)

Máslové raženky (bulky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.Pak prohněteme,…

Žitno-pšeničné špičky

Žitno-pšeničné špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V míse smícháme suroviny na omládek, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a robotem (nebo vařečkou) vymísíme tužší těsto - vařečkou to bude…

1 2 3 4 6

Naposledy jste si prohlédli