Argentinská polévka - po mém
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle osmahneme slaninu, cibuli, česnek (na kousky), pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, zasypeme krátce sladkou paprikou, oreganem a tymiánem, zalijeme vývarem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle osmahneme slaninu, cibuli, česnek (na kousky), pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, zasypeme krátce sladkou paprikou, oreganem a tymiánem, zalijeme vývarem,…
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut. Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu…
Maso ostrým nožem rozkrojíme na plát, který rozklepeme, osolíme a opepříme.Poklademe plátky česneku a slaniny a pevně stočíme. Následně rovněž pevně svážeme provázkem…
Maso naložíme večer a ráno dáváme na špejle.Maso nakrájíme na kostičky, dáme ho do střední misky.K masu přidáme hořčice, gulášové koření, pepř a trošku soli (já mám sůl…
Na pánvi rozpustíme polovinu nakrájené slaniny a přidáme 1 nakrájenou cibuli a olej. Orestujeme dozlatova a přidáme očištěné nakrájené houby. Podusíme. Hotovou směs…
Uzená kuřecí stehna plněná kousky cibule, česneku, slaniny a sýra upečeme v troubě s trochou másla a čerstvými bylinkami. Jídlo vypadá na talíři krásně a chutná ještě…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Camembert s karamelizovanou cibulkou? To je ta správná rychlovka pro letní večeři. Pokud přikořeníte kampotským pepřem, bude pokrm krásně pikantní. K tomu jen krátce…
Nejprve smícháme podle chuti koření (lze použít i grilovací). Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust (z každého řízku 6 kousků na 2 špízy) a okořeníme.Papriku…
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Křidélka rozdělíme v kloubu a usekneme tenké špičky. Ty necháme do polévky. Kousky křidélek lehce osolíme, opepříme a posypeme česnekem.Každý kousek křidélka obalíme ve…
Tato bábovka se hodí jako jedlý dárek a jistě potěší všechny milovníky masa. Připravíme ji z vepřových řízků, které dochutíme hořčicí a doplníme slaninou, strouhaným…
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a…
Kedlubny patří mezi zeleninou, která má široké využití a lze ji připravit jak zastudena, tak i do teplých pokrmů. V tomto receptu najdete návod, jak z kedlubny a cukety…
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…
Nejprve vymažeme pekáč máslem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na dno pekáče. Králičí stehna osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.Položíme je na cibuli.Na…
Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé…
Všechnu zeleninu a slaninu nakrájíme na kousky. Na trošce oleje opečeme slaninu a zpěníme cibuli, pórek a česnek. Přidáme nejdříve papriku a dusíme.Po chvíli přihodíme…
Vykostěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.V pekáčku rozehřejeme olej, osmažíme na něm cibuli nakrájenou na půlkolečka spolu s kolečky klobásky…
Krůtí stehno (to jsem použila) si vykostíme, seřízneme, uděláme plát a přes igelitový pytlík naklepeme. Pak z obou stran posolíme a posypeme grilovacím kořením a…
Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu,…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20min. odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky. V…
Jáhly spaříme a necháme okapat. Na oleji orestujeme cibuli, přisypeme jáhly, asi minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Na mírném plameni dusíme doměkka (asi 15-20 minut…
Přidáno před 58 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Skromná kuchyně: Na nudle se smaženým zelím stačí jen 3 suroviny a s přípravou si lehce poradí i začátečník
Když Ježíšek něco ukuchtí: 10 nápadů na originální jedlé dárky, které potěší každého
Výlet do světa omamných vůní: Z růže uděláte marmeládu, růžová voda zase ovoní cukroví