Kedlubnové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické masové karbanátky v odlehčené verzi. Přidaná kedlubna dodá masu šťavnatost a slanina zase skvělou chuť. Pak už jen stačí osmažit do zlatova a výborný vyvážený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické masové karbanátky v odlehčené verzi. Přidaná kedlubna dodá masu šťavnatost a slanina zase skvělou chuť. Pak už jen stačí osmažit do zlatova a výborný vyvážený…
Skopové není mnohdy vyhledávané pro svou specifickou chuť. Připravte ho podle osvědčeného receptu. Vytvoříte pokrm, kde budete těžko poznávat neoblíbenou surovinu. Maso…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
Máte doma kousek vepřové plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s…
Údenú slaninu nakrájame na drobno a dáme vytopiť. Škvarky vyberieme a osmažíme na vytopenej masti cibuľu. Mäso nakrájame na rezance - nudle asi ako malíček, pridáme k…
Brambory, slaninu, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme. Na lžíci oleje osmahneme slaninu s cibulí, přidáme houby, brambory, papriku a…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového žebírka a jemných žampionů. Tento pokrm spojuje křehké maso s bohatou houbovou omáčkou, která je dochucená aromatickým…
Mäso umyjeme, osolíme a potrieme cesnakom a okoreníme mletým čiernym korením. Slaninu vyškvaríme, pridáme na panvicu mäso a pomaly prikryté dusíme. Počas pečenia…
Tilapii necháme rozmrazit,osušíme,osolíme,posypeme kořením a citronovým pepřem.Slaninu nakrájíme na slabé proužky,brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Na dno pekáčku…
Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky…
Očistíme zeleninu. V hrnci na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kořenovou zeleninu, zarestujeme, přidáme sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Mírně podlijeme a…
Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme…
Všechny uvedené suroviny dobře smícháme, ochutíme solí, kurkumou, uzenou paprikou a uděláme šišku těsta.Pokud je směs řídká, přisypeme mouku. Mokrou rukou uděláme…
V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.Mezitím ve vývaru…
Pokud neradi trávíte mnoho času v kuchyni nebo jen potřebujete rychlý oběd, vyzkoušejte špagety s omáčkou z dýně. Příprava je velmi snadná, rychlá a určitě si pochutnáte…
Základem zelňačky s houbami je dobře vyškvařená slanina s cibulí a správně zarestovaná paprika. Pokud jste stihli na podzim nasbírat a nasušit houby, právě přišel jejich…
Těstoviny s vyškvařenou uzenou slaninou, hrudkovitým tvarohem a zakysanou mají maďarské kořeny a často se vařívají také na Slovensku. Nejlépe toto jídlo chutná z čerstvě…
Na delší proužky nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem, pepřovým kořením a olivovým olejem. Necháme v ledničce minimálně 24 hodin uležet. Vezmeme z každého…
Zemiaky, cesnak a cibuľu rozmixujeme, vlejeme do pekárne, pridáme rozmiešané vajce a ostatné prísady. Pečieme na programe SPRINT. Po upečení vyklopíme a preložíme do…
Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme…
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu. Když zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji dorůžova. Pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout…
Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme. Přihodíme plátečky česneku a…
Umytého králika pokrájame na porcie,osolíme a prešpikujeme plátkami slaniny.Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kúsky králika.Preložíme do zapekacej misy…
Rozebereme květák na růžičky, omyjeme. Necháme stranou trochu drobných růžiček (opravdu jen ty drobounké, z konců), košťál rozkrájíme na kousky, (dřevnaté kusy vyhodíme)…