Kančí špízky

vybusna Kuchařka: vybusna

Jiné maso 16 názorů

Suroviny

kančí maso
kolečka pikantní klobásy
šalotky
Tenké plátky slaniny
Máslo
5 stroužků česneku
bylinky:
tymián
rozmarýn
mateřídouška
jalovec a podobně
citronová šťáva
sůl
1 polévková lžíce oleje
Na první a druhou marinádu:
mléko
máslo
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso z diviaka odblanime, ak ma rozne slachy, vyrezeme ich. Maso nakrajame na platky, tak aby boli prave na spiz. Dame ich do misy a zalejeme sladkym mliekom tak, aby boli prikryte. Odlozime na 24 hodin do chladnicky.

  2. Vyberieme z mlieka, osusime a dame naspat do misy. Roztopime maslo, tak, aby sa neskvarilo a maso zalejeme maslom. Musi sa vytvorit na mase vrstva masla, aby sa nedostal k masu vzduch. Takto moze maso v masle stat v chladnicke aj niekolko dni. Maso pred pripravou vyberieme a maslo olupeme.

  3. V kastroliku si roztopime nove maslo bez rozprazania. Ked vychladne, prelisujeme do neho cesnakove struciky a korenie na divinu. Kusy masa poriadne v ochutenom masle obalime. K divine sa patri davat udenu slaninu, bohuzial ja taku nemam. Kupila som si tenke pasiky ranajkovej slaniny, je prerastana a vonia po udeni.

  4. Salotky som ocistila a prerezala na polovicu. Kazdu salotku som obalila do pasikov slaniny. Mala som tak istotu, ze sa mi pocas pecenia nerozpadne a ze slanina nebude specena, lebo bude od sladkej salotkovej stavy. Klobasu nakrajame na kolieska.

  5. No a pripravime si spizy. Ked su spizy hotove, bohato ich vykropime citronovou stavou, posolime a pokorenime. Na panvici rozohrejeme olej a spizy opecieme z obidvoch stran. Prelozime ich do pekacika. Vypek z panvice rozriedime horucou vodou a podlejeme maso v pekaciku. Ja som k tomu dala este lyzicu oleja.

  6. Utesnime alobalom a dame piect do rury na 190 stupnov , moja upiekla maso cca do hodiny a pol. Ako prilohu som podavala zlate zemiaky. Vyberieme si mensie zemiaky, ocistime ich a prekrojime na polovice. Pekacik vytrieme bravcovou mastou a pokladieme zemiaky reznou stranou dolu. Polozime do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 20 minutach zemiaky otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 15 az 20 minut.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4157

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kančí špízky

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jaj pepanka :-8 vdaka za upozornenie....:-8

    Odpovědět

  • pepanka pepanka

    od 24.12 do 6.10 asi těžko,mělo to být spíš asi do do 6.1;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Zvěřinu můžu v jakékoliv úpravě a špízy vypadají báječně:-p:-p;-). :-!:-)):yes::-K:-K +12

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OPřekrásně jedlé fotky, lákavý recept:yes:+ Ještě sehnat kančí masko.....

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Kančí nemá chybu,už vím co vařit o víkendu:-p,bodík posílám:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Špízy to je dokonalost sama:-p natož pa ze zvěřiny;-):yes:9.bodík

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    thomassinno tak doufám, že s tím kančím budeš myslet i na mne!:-)) Lidi, já jsem to nikdy nejedla, mějte soucit, vypadá to fakt žravě:-p:yes: Iljusa :-)):-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    iljusa...:-D ty ty ty

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Vybusna - ale nebud zbytečně skromná , fotečky jsou super ... a kančí už jsem si taky zařídil ... kamarád je polesným v Beskydech a něco na skladě je , takže - na mňamku už se těším :-p Pak si dovolím přidat fotečky :-K

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    hmmm - moc pěkný kaneček :yes: -maso nemám, ale jeden si tady vedle mne balí cigarety :-8:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    thomass ja som ho ulovila v susednej dedine vymenou za maslovy olej..tak veru;-)...damy dakujem a panovi tiez...s tym fotom to dnes nie je bohvieako slavne

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    ... asi se vypravím do kukuřičného pole na kance :-D krásné " žravé " fotečky, super receptík :-) :yes: +6

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Jééé, tak to je paráda. Jedla jsem kančí řízky a pečené maso - to mi chutnalo víc. Ale ty špízky vypadají úžasně. Dávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Výbušná, to je super recept:yes:to by moc chutnalo manželovi, ale to bysme toho kance museli tady na Šumavě nahánět po lesích:-D a né že by tu nebyli, máme jich tu hodně, dost často někomu přeběhnou před autem:-D máš to ode mě za bodík:yes: +

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - spěchám s bodíkem, zvěřinu máme moc rádi a špízky jsou určitě :-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí maso recepty kancí maso kančí kančí klobásy kančí recepty zvěřinové klobásy recepty z kance kančí klobásy recept zvěřinové špízy zvěřinové recepty recepty kančí maso kanec recepty recepty kančí klobásy ze zvěřiny recept na zvěřinové klobásy recepty kanec kančí řízky zvěřinové klobásy recept recepty na kančí maso příprava zvěřinových klobás

Zapomněl/a jsem heslo