

Knedlík ke zvěřině
Suroviny
- 4 rohlíky 2 dny staré
- 1 dcl mléka
- 2 vejce
- 50 g sádla nebo oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 cibule
- zelená petrželová nať
- sůl
- pepř
- slanina
- 2 mikrotenové sáčky
- provázek
Postup přípravy receptu
Postup: nakrájet rohlíky na kostky, přidad vlažnou osmaženou cibuli, mléko s vejci -promíchat a nechat pod utěrkouasi 1/2 hodiny.
Pak přidat mouku, sůl, pepř, hrst nakrájené petrželky, kousek vyškvrařené slaniny - na kostičky, opět promíchat a nechat 1 hodinu odpočívat.
Potom z těsta utvoříme 2 válečky, vložíme do mikrotenového sáčku - necháme prostor na navaření a zavážeme.
Vaříme 20 minut - po 10 minutách obrátíme.Krájíme nití!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Knedlík ke zvěřině
-
Vynikajúci knedlík !
Zo všetkých, ktoré som z týchto stránok robila, najlepší
Neboli síce ku zverine, ale to na ich výbornej chuti nič nezmenilo. Ďakujem za recept
+ 2
-
Při vaření nabyde, tak tam musí zůstat určitý prostor.
-
Knedlík ke zvěřině se mě líbí a Jani R, dobře si to přečti, tam je místo na navaření knedlíku.
-
Knedlík se mi moc líbí, musí být asi krásně barevný. Jak je myšleno, že v mikrotenovém sáčku ponecháme prostor na vaření?