Šlehačkový závin
Recept ještě nebyl hodnocenKřehký jablečný závin ze šlehačkového těsta vás překvapí svou jemností a bohatou jablečnou náplní s rozinkami a ořechy. S těstem se výborně pracuje a je rychle hotové.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehký jablečný závin ze šlehačkového těsta vás překvapí svou jemností a bohatou jablečnou náplní s rozinkami a ořechy. S těstem se výborně pracuje a je rychle hotové.…
Máslo rozpustíme v kastrolu na máslo vyklopíme obsah sklenice halali a necháme přejít varem. Vložíme prošpikovaná, osolená a opepřená prsíčka, ty nevykosťuji (nedělí se…
Na tenhle tradiční a oblíbený zákusek narazíte dodnes v každé dobré cukrárně, pokud ale žádnou takovou v okolí nemáte, vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu.…
Nejjednodušší recept na vynikající pokrm z vepřového masa, který je možno různě obměňovat. Chuť pokrmu můžeme měnit různým kořením, nebo použitím různých druhů sýra.…
Jako první si rozpustíme 3 lžičky instantní kávy ve 2 lžičkách vařící vody a necháme zchladnout.Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, po jednom přidáváme vejce a vždy…
Do suchého pekáče naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to naskládáme osolené a opepřené kotlety, na to poklademe nahrubo nastrouhaný sýr a vše zalijeme 1/4 l…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme ostatní suroviny.Plech vyložíme pečícím papírem a a vlijeme těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a…
Očištěný pórek nakrájíme na cca 7 cm dlouhé kousky a ostrým nožem nakrájíme na nudličky, blanírrujeme v osolené vařící vodě - cca 2 minuty, do které jsme přidali trošku…
Do jedné misky dáme vejce a cukr a do druhé mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem…
Pečení těchto oříšků v sobě skrývá problém a tím je nutnost pořízení formy. Jinak oříšky jsou křehoučké a jemné. Jejich chuť pak můžete doladit různými krémy, popřípadě…
Připravte si oblíbenou masopustní pochoutku, kynuté smažené vdolky potřené marmeládou s lahodnou tvarohovou nádivkou provoněnou vanilkou. Vdolky posypeme Grankem na…
Rezne naklepeme,osolíme,posypeme vegetou a okoreníme.Obalíme v polohrubej múke a opečieme na masti doružova.Poukladáme do pekáča.Vo výpeku osmažíme na rezance nakrájanú…
Vyzkoušejte tradiční Honzovy buchty z kynutého těsta, které je zaděláno šlehačkou, místo mléka. Nadýchané buchty, plněné oblíbenou sladkou náplní, jsou jemné a vláčné…
Tento vynikající moučník plný jahod není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé…
Výborné plněné pudinkové košíčky z rychlého a křehkého lineckého těsta. Nahoru šlehačku, ovoce a chutný dezert je během chvilky připraven. Hodí se ke kávě, nebo i na…
K přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Tvaroh, cukr, mléko a smetanu vyšleháme do hladkého krému. Podle chuti můžeme přidat kakao.Já jsem smetanu vyšlehala zvlášť a nakonec lehce vmíchala do ochuceného…
Květak rozděláme na menší kousky, povaříme ( ne úplně naměkko ) Vymažeme zapékací mísu a nakrájíme do ní předvařený květák. Rozšleháme vejce, do kterých přidáme…
Kýtu nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v tlakovém hrnci (můžeme použít i normální, ale budeme maso vařit déle). Když se maso zatáhne,…
V kastrůlku si rozehřejeme máslo, na něj vysypeme houby pokrájené na větší kousky, přikryjeme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě.Když se voda z hub vyvaří, dáme papriku,…
Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.KORPUS : Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom…
Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do mísy dáme bílky a ušleháme je do tuha. Ve druhé míse ušleháme žloutky, cukr a rum do pěny.…
Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…