Likérové řezy s piškoty
Recept ještě nebyl hodnocenVajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do…
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do…
Do hrnce dáme vodu, cukr, nakrájenou Heru, kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!!Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do…
Vejce šleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem a nakonec olej a vodu. Vlijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 15 minut. Náplň -…
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na ni rozprostřeme na plátky nakrájené syrové brambory, okořeníme, navrstvíme směs z krájených žampionů, cibule na slabé…
Těsto rozválíme a přeneseme na plech s pečícím papírem.Špenát necháme rozmrazit, krátce podusíme, ochutíme česnekem, solí, pepřem, vmícháme šlehačku, vejce a nastrouhaný…
Jednoduchý nepečený jahodový dort je chutný a líbivý na pohled díky střídajícím se vrstvám piškotů a jahodového rozvaru s pudinkem. Dezert chutná nejlépe proležený a…
Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta.…
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli. Žloutky šleháme s cukrem tak dlouho, až máme světlou napěněnou hmotu, potom po částech zašleháváme horkou vodu a…
Piškoty nasypeme na dno dortové formy (nejlépe rozevírací) a zvlhčíme čajem nebo ovocnou sťávou.Jahody omyjeme,očistíme a rozmixujeme. Přidáme cukr podle chuti, vmícháme…
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak opatrně přilejeme mléko, ve kterém jsme rozehřáli máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.…
Z bílků, lžíce cukru a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbývající cukr ušleháme do pěny, přidáme pudink, kůru a lehce vmícháme sníh. Těsto…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh za postupného přidávání cukru do husté konzistence. Pak postupně vešleháme žloutky. Následné zvolna - už vařečkou -…
Rozpustíme nejprve máslo a necháme vychladnout. Do velké zadělávací mísy vložíme rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru, 1 lžící mouky a 5 lžic vlahého mléka. Vidličkou…
Tuzemská kuchyně je hojně zastoupena různými omáčkami. Jednou z nich je také netradiční kedlubnová. Kousky kedluben povaříme doměkka a smícháme je s bešamelovou omáčkou.…
Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Upečeme…
Vejce šleháme v misce s oběma cukry asi 5 min. Přidáme změklý tuk a dál šleháme. Přilijeme postupně šlehačku. Opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.Připravíme…
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a…
Tyto nadýchané lívance jsou ideální sladkou snídaní, protože je připravíte během chvilky. Podávat je můžete dle vaší chuti například s marmeládou, se skořicí nebo polité…
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Zakoupíme štramberské uši. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout. Postupně plníme ucho. Nejdříve pudinkem, pak ovocem, ozdobíme šlehačkou, šlehačku mletou…
Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému, všleháme olej a mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přelijeme do dortové formy (toto množství odpovídá…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Cukrová vata je vzpomínka na dětství! Stroj na její výrobu vynalezli dva zubaři
Slovenská kapustnica ve stylu Prostřena: Skvělá je s uzeným, houbami i klobásou!
Ředkvičkové listy končí v koši neprávem. Jsou skvělé pro obohacení polévek a vyrobíme z nich i tohle skvělé pesto