Zatloukané řízky se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte…
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak opatrně přilejeme mléko, ve kterém jsme rozehřáli máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.…
Cukor, kakao a maizenu zmiesat. Zo 4 bielkov urobit sneh a zaslahat donho postupne 4 zltky. Potom do snehu postupne pridavat praskovu zmes. Plech vylozit papierom na…
Masíko vezmi a oper pod studenou vodou. Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho,…
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak a pokrájané zemiaky. Zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky skoro uvarené, vhodíme pokrájané…
Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…
Pokud jste příznivci kremrolí, věnujte pozornost tomuto receptu. Není tak náročný na přípravu, jak by se mohlo zdát. Trubičky po upečení naplňte dobrým krémem. Zde je…
Pokud jste příznivci kremrolí, věnujte pozornost tomuto receptu. Není tak náročný na přípravu, jak by se mohlo zdát. Trubičky po upečení naplňte dobrým krémem. Zde je…
Na křupavé a voňavé vafle nemusíte chodit jen do kaváren. Zpomalte svá rána a vychutnejte si tuto snídaňovou klasiku se sezónním ovocem či s doma připravenou nutellou.…
Stálicí mezi vánočním cukrovím jsou išlské dortíčky, které údajně miloval i císař František Josef. Křehké kakaové dortíčky, spojené lehce pikantním krémem a ozdobené…
Osvěžující jablečný dort není náročný na přípravu a se ctí se ho zhostí i začínající kuchařky. Základem je piškotové těsto, na které nalijeme vanilkový pudink smíchaný s…
Vláčný piškot spojený pikantní marmeládou, potřený jablečno-pudinkovou směsí a ozdobený šlehačkovou čepicí posypanou skořicí či kakaem je lahůdkou, která bude beze…
Tento nepečený dort patří do velké rodiny piškotových dezertů. Krém vyšlehaný z hrudkovitého tvarohu a šlehačky je lehký a nadýchaný. V kombinaci s oblíbeným ovocem a…
Domácí pralinky s jahodovou náplní jsou náročnější na přípravu, ale výsledek stojí zato. Čokoládové bonbony, které udělají radost obdarovaným i jako slavnostní dezert.…
Rozpustíme tuk v horké vodě, spaříme mouku, chvíli povaříme, až se těsto začne odlepovat ode dna. Po vychladnutí postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Stříkáme…
Pokrájané očistené lusky a pokrájané nové zemiačiky dáme variť do slanej vody. Keď sú skoro mäkké, vlejeme obe zmiešané smotany - v ktorých sme rozhabarkovali múku a…
Nejprve si připravíme krém: do velkého teflonového hrnce dáme škrob a cukr a řádně promícháme, postupně přimícháváme mléko, opatrně, aby směs zůstala hladká. Za stálého…
Krůtí prsa nakrájíme tak, že vždy první plátek nedokrojíme - uděláme jakousi kapsu a až druhý plátek dokrojíme. Maso zevnitř i zvenčí osolíme a ochutíme oblíbeným…
Mouku prosijeme, přidáme změklou heru, špetku soli a šlehačku, vše propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bochánky a necháme chvíli na vále odpočinout.Pak každý díl…
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na ni rozprostřeme na plátky nakrájené syrové brambory, okořeníme, navrstvíme směs z krájených žampionů, cibule na slabé…
Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou…
Tvaroh smícháme s vejci a přidáme všechny ostatní ingredience. Pečeme v troubě na 180°C, cca 25 min. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou, lístkem máty a ovocem
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (je jedno, jak velké), žampiony nakrájíme na plátky 1 cm, pórek nakrájíme na jemné nudličky.Na oleji osmahneme dozlatova maso,…
Čokoládová pěna - mousse je jako dech! Jemná, nadýchaná a neodolatelně slaďoučká. Pokud potřebujete na klidné nervy a na pohodu hříšné pokušení v pohárku, je toto recept…