Medovo-čokoládová kopule

nofrona Kuchařka: nofrona

Doba přípravy: 2hod. Moučníky , Ostatní 14 názorů

Suroviny

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
2 kl prášku do pečiva
na špičku nože mletý zázvor
3 vejce
100 g medu
130 g másla
4-5 pl mléka
Náplň:
400 ml šlehačky HOLÉ (nebo šlehačky a ztužovač + cukr)
1 pl medu
4 mileny (ledové kaštany)
Poleva:
35 g hořké čokolády
1 kl medu
15 g másla
dortová forma kulatá 26cm, vymazat a vysypat
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme máslo, med a vejce. Přimícháme mléko, mouku, zázvor a prášek do pečiva. Těsto nalejeme a rozetřeme do dortové formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.

  2. Na mřížce necháme vychládnout. Pak prostředek lžící vydlabeme a vydlabaný korpus rozdrobíme.

  3. Šlehačku vyšleháme s medem do tuha a vmícháme na kousky nakrájené čokoládové tyčinky. Naplníme jí dort a vše uhladíme aby nám vznikla kopule. Na ní rukama přitlačíme vydlabaný a rozdrobený korpus, snažíme se zachovat tvar kopule.

  4. Polevu rozehřejeme a kopuli pocákáme.

  5. Necháme v chladu, nejlépe do druhého dne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medovo-čokoládová kopule

Tématické fráze: dort kopule dortová forma kopule forma kopule čokoládová šlehačka s medem jak upect kopuli dort ve tvaru kopule dort kopule recept forma na dort kopule forma na dort kopuli forma na cokoladu kopule šlehačka hole recepty dortíky kopule dortové kopule dezert z mascarpone kopule recept na holy dort kopule rezy dortové formy na kopuli netradičný dort-korpus forma na kopuli dort ve tvaru kopuli