Pražské koláče s karamelovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Vše se promíchá v míse.Těsto se vylije na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklade ovocem a upeče dozlatova.
Pokud hledáte recept na slavnostní moučník, právě jste ho našli. Příprava je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Tvarohovou vrstvu můžete vylepšit zrovna tím,…
Vejce šleháme v misce s oběma cukry asi 5 min. Přidáme změklý tuk a dál šleháme. Přilijeme postupně šlehačku. Opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.Připravíme…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Dopřejte si dezert v podobě hladkého čokoládového krému, který se rozplývá na jazyku. Pohár je ozdobený kopečkem šlehačky, která dodává tomuto dezertu dokonalou lehkost,…
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
Krůtí prsa nakrájíme tak, že vždy první plátek nedokrojíme - uděláme jakousi kapsu a až druhý plátek dokrojíme. Maso zevnitř i zvenčí osolíme a ochutíme oblíbeným…
Připravte si oblíbenou masopustní pochoutku, kynuté smažené vdolky potřené marmeládou s lahodnou tvarohovou nádivkou provoněnou vanilkou. Vdolky posypeme Grankem na…
Vejce šleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem a nakonec olej a vodu. Vlijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 15 minut. Náplň -…
V míse vyšleháme cukr, med a vejce do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně zamícháme a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
Dort lesní mech, který vypadá úžasně a chutná skvěle, by chtěl každý. Podle receptu poměrně snadno vytvoříte tuto efektní nádheru, obsah špenátu chuť dortu nijak…
Jablečný nepečený dort zbožňují bez výjimky malí i velcí. Je tak trochu retro, ale svou chutí vás zaručeně vrátí do dětských let. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a…
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny si nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pak k ní…
Na pekáč si vyložíme cibuli nakrájenou na kolečka na ní poklademe naklepané, osolené,opepřené maso. Zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby (cca 200st.el.sporák). Když…
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Žloutky utřít s cukrem do pěny, přišlehat kakao a opatrně vmíchat sníh z bílků. Těsto rozetřít na plech s pečícím papírem a upéct(nebo vymazaný a vysypaný plech). Po…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané…
Smícháme ingredience na těsto (žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní. Nakonec sníh z bílků) a upečeme do zrůžovění. Piškot nejprve hodně vyskočí. Tak se…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Stehna dáme do pekáčku či nějaké jiné nádoby, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do lednice na 1-2 hodiny marinovat…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…
Všechny suroviny kromě šlehačky smícháme dohromady a rozložíme do remosky nebo zapékací mísy. Pečeme asi 15 minut. Potom zalijeme šlehačkou a zapékáme tak dlouho, až se…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Co měl na vánočním stole prezident Masaryk? Kapra nahradil candát, následoval bažant a nechybělo ani speciální cukroví
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?
Oblíbené omáčky zdravěji: Květáková koprovka nebo speciální rajská vás nadchnou!