Karamelová šlehačka
Recept ještě nebyl hodnocenDvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji…
K chladným a sychravým dnům patří vůně koření a šálek dobrého čaje. Koření patří také k této dýňové buchtě, která potěší snad všechny vaše smysly. Vláčný a nadýchaný…
Pokud máme doma gnocchi, žampiony, pórek a smetanu, můžeme se pustit do rychlého vaření. Hedvábně jemnou smetanovou omáčku s pórkem a žampiony orestovanými na másle…
Gnocchi, špenát, kuřecí maso a smetanová omáčka – kombinace, která nikdy nezklame. Ať už potřebujete rychlý oběd nebo večeři, s tímhle jídlem nikdy nešlápnete vedle.…
Piškotový dort se smetanovým krémem bude zaručeně hvězdou nejen dětské oslavy. Jahody mu dodávají příjemně osvěžující chuť a navíc je krásně jemný. Jistý úspěch sklidí i…
Cuketová polévka se sýrovými nočky je skvělým způsobem, jak využít sezonní zeleninu a připravit z ní vydatné a voňavé jídlo. Jemná smetanová chuť se krásně doplňuje s…
Těsto: V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce a máslo. Rukama zpracujeme na hrudkovité těsto, podobné drobence. Těsto rovnoměrně…
Pekáček nebo libovolnou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Mouku, cukr a prášek do perníku smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme…
Nápadů na dobré a rychlé jídlo není nikdy dost. Tento vynikající oběd připravíte bez složité přípravy v jednom pekáčku. Brambory, kuřecí řízky a nivu zapečeme v troubě…
Krkovička pečená v troubě společně s lečem, slaninou, šunkou a sýrem je rychlým a jednoduchým jídlem z jednoho pekáčku. Vepřová krkovice je prorostlá tukem, díky čemuž…
Osvěžující a lahodná pochoutka vhodná nejen pro letní dny. Elegantní dortík, snadno připravitelný, ale dostatečně vynikající na to, aby zaujal i náročné gurmány.
• Na větší pánvi zpěníme máslo, přidáme cibuli a 5 až 6 minut na mírném ohni, občas zamícháme. • Teplotu stáhneme, přidáme kari koření a mícháme další 3 až 4 minuty. •…
Mrkev a celer (nať uschováme) nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme celer, mrkev, sůl a…
Maličké šátečky ze šlehačkového těsta plněné jemnou tvarohovou náplní a brusinkami, po upečení obalené ve vanilkovém cukru, jsou skvělým pohoštěním pro přátele, nebo si…
V jednoduchosti je krása a chuť. A to přesně dokazují i tyto svěží poháry. Na dně se skrývají drcené kakaové sušenky, na nich leží vrstva smetanového mascarpone, kterou…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Smažené holandské řízky jsou oblíbená klasika. Šťavnaté maso se sýrem chutná prostě skvěle. Tentokrát holandské řízky připravíme bez mouky a strouhanky a místo smažení…
Churros jsou typickým smažením moučníkem slunného Španělska. My si je jednoduše můžeme připravit i u nás doma. Těsto na bázi odpalovaného připravíme do cukrářského sáčku…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
Velmi jednoduchý moučník, který na pohled vypadá efektně, se dá připravit během necelé hodiny. A to pouze z několika surovin. Po řádném vychlazení a dozdobení získáte…
Inspirace italskou kuchyní je u nás velmi oblíbená. Příkladem mohou být bramborové gnocchi, podávané s nudličkami restované vepřové panenky a plátky žampionů v krémové…
Jednoduchý a nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší ovoce…
Příprava domácí zmrzliny je snadná a rychlá. Ovoce jen rozmixujete se smetanou a cukrem, a dáte zamrazit. Pochutnat si na ní můžete jen tak, nebo ji můžete nazdobit…