Dort nejen prázdninový
Recept ještě nebyl hodnocenDorty jsou zpravidla nedílnou součástí jakékoliv oslavy. Tento můžete připravit třeba dětem k vysvědčení a k oslavě začátku prázdnin. Je připraven z banánového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dorty jsou zpravidla nedílnou součástí jakékoliv oslavy. Tento můžete připravit třeba dětem k vysvědčení a k oslavě začátku prázdnin. Je připraven z banánového…
Připravte si netradiční cukroví, které vás rozhodně nadchne svou chutí i vzhledem. Křehké těsto a tak trochu tajemná náplň, která v sobě ukrývá sušené meruňky, arašídy a…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Klasické šunkofleky jsou vděčným a oblíbeným pokrmem, který všichni dobře známe. Vyzkoušejte však jejich vegetariánskou verzi s houbami a bílým zelím. Vše společně pak,…
Pro milovníky karamelu jsou tyto cupcakes tím správným dezertem. Příprava minidortíčků není vůbec složitá a jejich krém z mascarpone a domácího karamelu je lahodný.…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Šlehačku ušleháme a přidáme k tvarohu, kokosovému mléku, vanilce a limetkové šťávě. Podle chuti dosladíme, popř. přidáme limetku nebo vanilku…Ovoce v hrnci chvíli…
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Květák vložíme do slané vody a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout.Mezitím připravíme bešamel. Z másla, trochy oliv.oleje a…
Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr…
Nejdříve oddělíme bílky a žloutky, které ušleháme s medem. K ušlehané směsi přidáme nastrouhanou mrkev, vločky,mleté ořechy, rozmačkaný banán, skořici, prášek do pečiva…
Polévkovou zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme tuk, na něm podusíme zeleninu, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, kerblík…
Smetanu vyšleháme do polotuha, aby byla stále trochu tekutá, a odložíme ji do lednice.Sklenici ve které budeme podávat kávu nahřejeme tak, že do ní nalijeme horkou vodu…
Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT,…
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme při 190 °C asi 8-10 min. Jahody rozmixujeme s…
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme při 190 °C asi 8-10 min. Jahody rozmixujeme s…
Začneme smetanovou omáčkou : ohřejeme smetanu, nesmí přejít do varu.Vedle do misky si připravíme žloutek, vanilkový cukr a metličkou rozšleháme.Až bude smetana horká,…
Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout. KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
Na másle zpěníme pórek, přidáme špenát, trochu opepříme a osolíme. Vejce rozšleháme ve smetaně a trochu osolíme a opepříme. Do koláčové formy rozprostřeme pečící papír,…
Sušenky nastrouháme nebo rozemeleme na prášek, spojíme s rozehřátým máslem, promícháme do hladké hmoty a rukama namačkáme na dno dortové formy.Dáme lehce zapéct do…
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto vylijeme na plech…
Prsa nakrájíme na plátky, posypeme provensálským kořením a zhruba třetinou připravené nasekané bazalky. Zakápneme olivovým olejem a naložíme na 24 hodin do ledničky. …
Prsa omyjeme, lehce posolime a nakrajime na tenke platky cesnek, ktery poklademe na maso tak, aby tim bylo maso zakryte. Nastrouhame syr a zalijeme slehackou.
Smetana a citronový krém by měly být vychlazené.Všechny suroviny smícháme v hladký krém, bez hrudek.Zapneme zmrzlinovač, nalijeme do něj směs a necháme 35 - 45 minut…
Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Bílá zelňačka s koprem: Ve vydatné polévce nechybí brambory, výraznou chuť jí dá kopr, ale musí se přidat ve správnou chvíli
Jak doma v troubě upéct jedlé kaštany? Před pečením je dobré namočit je do vody a lepšímu loupání pak pomůže jeden fígl
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice