Nepečený borůvkový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenSušenky rozmačkáme nebo umeleme, přidáme rum a máslo a prohněteme dohromady. Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušenky rozmačkáme nebo umeleme, přidáme rum a máslo a prohněteme dohromady. Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout…
Jednoduchý a výborný recept na šlehačkové cukroví. Křehké a hotové během chvilky. Když je ještě teplé obalíme v cukru, můžeme hned mlsat. Nebo, pokud se nám podaří,…
K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Koblihy se tradičně připravují z kynutého těsta. V tomto receptu do těsta přidáme ještě šlehačku a tím je dokonalé zvláčníme. Vykrojené koblížky pak naplníme povidly a…
Bílkové pečivo s nadýchanou šlehačkou a čerstvým ovocem. Tyto jemné sněhové pusinky budou ideálním dezertem k odpolední kávě. Upéct si je můžeme po celý rok, nebo když…
Výhodou těstovin je jejich rychlá příprava (vaření trvá zhruba 10 minut). Pokud je doplníme smetanovou omáčkou a kuřecím masem, získáme lahodný a lehký pokrm, kterým se…
Nepečené dezerty jsou velmi snadné, přesto ale chutnají skvěle. Tuto buchtu tvoří vrstvy kakaových sušenek potřené jemným krémem ze šlehačky a pomazánkového másla.…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Mandlový chlebíček plný kousků ořechů a ovoce je vlastně takovou alternativou pro velikonočního beránka. Slavná cukrářka Míša Landová jej peče tradičně na jarní svátky.…
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Vejce ušleháme s cukrem, vmícháme mouku. Těsto nalijeme na pečící papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení rychle srolujeme i s papírem, po…
V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na…
Nejprve vyšleháme vejce, vodu a cukr do pěny, poté přimícháme mouku a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Pečeme při 180°C do růžova (asi 20 min). Mezitím si…
Brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy, osolíme a opepříme. Brokolici rozdělíme na růžičky a v páře uvaříme do poloměkka.Pak ji…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Přidáme kuřecí maso a orestujeme.Maso zalijeme šlehačkou, přidáme…
Smícháme mouku, cukr, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Poté přidáme vejce, olej, vodu a ocet. Vše důkladně promícháme a těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný…
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou…
Čtverhranou zapékací misku si vyložíme piškoty. Jahody odstopkujeme, přisypeme k nim oba cukry a rozmixujeme je. Šlehačku vyšleháme dotuha a lehce vmícháme do…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme…
Cukr necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Do vřelého karamelu opatrně zamícháme horkou smetanu určenou do karamelu. Na mírném ohni povaříme do rozpuštění…
Cukr necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Do vřelého karamelu opatrně zamícháme horkou smetanu určenou do karamelu. Na mírném ohni povaříme do rozpuštění…
Křídlo osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přidáme bylinky, plátky másla, podlijeme vodou a za občasného podlévání a polévání pečeme při 200 stupních cca…
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Největší svátek piva je tu: Oktoberfest nabídne tuplák za 340 korun, kupóny na občerstvení přijdou na tisícovku
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do podzimních dní!