Domácí nutellová zmrzlina
Recept ještě nebyl hodnocenJen málo dětí odmítne dezert, ve kterém narazí na sladký ořechový krém. Zkuste využít oblíbenou pomazánku v domácí smetanové zmrzlině. Když vydržíte potřebnou dobu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jen málo dětí odmítne dezert, ve kterém narazí na sladký ořechový krém. Zkuste využít oblíbenou pomazánku v domácí smetanové zmrzlině. Když vydržíte potřebnou dobu na…
Vynikající kynutá vánočka z těsta zadělaného smetanou ke šlehání je nadýchaná a jemná jako peříčko. Po upečení ji potřete máslem s medem a docílíte úžasné vůně, lesku a…
Jemná tvarohová pomazánka s kousky šunkového salámu a jarní cibulkou. Výborná je s čerstvým chlebem a pochutnají si na ní jak děti, tak dospělí. Stačí umixovat všechny…
Čokoládový dort je dokonalou kombinací jemné chuti a svěží sladkosti broskví. Je ideální pro každou příležitost, jako jsou narozeniny, oslavy, svatbu, nebo jinou…
Máte rádi výzvy, zejména ty kuchařské? Můžete s námi vyzkoušet větrníky z odpalovaného těsta, plněné nezbytným karamelovým krémem a šlehačkou. Hotové stačí jen posypat…
Máte rádi výzvy, zejména ty kuchařské? Můžete s námi vyzkoušet větrníky z odpalovaného těsta, plněné nezbytným karamelovým krémem a šlehačkou. Hotové stačí jen posypat…
Špecle s brokolicí jsou chutným bezmasým jídlem, jemuž dodává šmrnc právě niva. Smetanová omáčka celý pokrm zjemní a propojí. Příprava je snadná a rychlá, takže ideální…
Těstoviny zapečené se sterilovaným hráškem, kousky párku a osmaženou cibulkou budou chutnat všem. Ke konci pečení je zalijte smetanou rozšlehanou s vejci a bazalkou,…
Rychlá krémová polévka s medvědím česnekem vám v chladnějších jarních dnech zajisté přijde k chuti. Na přípravu vám postačí pouze pár základních surovin. Polévka je…
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami je lahodná kombinace jemnosti a výrazné chuti. Krémový základ z čerstvého chřestu doplňují dozlatova upečené parmezánové…
Spojení nadýchaných sněhových pusinek a sametově hladké čokoládové ganache je doslova nebeské. Tento elegantní dezert okouzlí nejen chutí, ale i vzhledem. Doplněný…
Kdo by dokázal odolat vláčnému a nadýchanému koláčku z kynutého těsta, plněnému makovou, tvarohovou či ořechovou náplní? Tyto koláčky jsou výborné nejen na svatbu, ale i…
Cuketa výborně přejímá chutě, proto z ní připravte skvělou omáčku s vepřovým masem. Cuketa se rozvaří, omáčku přirozeně zahustí a zároveň vytvoří lahodný pokrm. Chuť…
Tento cuketový koláč je vděčný způsob, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky a zároveň potěšit i ty, kteří zeleninovým jídlům příliš nefandí. Je totiž bohatě obložený…
Ovocný crumble s křupavou ořechovou drobenkou je dokonalý letní dezert – jednoduchý, voňavý a plný šťavnatého ovoce. Nejlépe chutná ještě vlažný, podávaný s jemným…
Osvěžující a vláčný moučník, který dokonale využívá sezónní ovoce. Zralé meruňky se sladkou smetanovou vrstvou v jemném těstě vytvářejí ideální dezert ke kávě, na piknik…
Jednoduchý dezert, který zvládne i začátečník. Stačí promíchat pár surovin a naskládat do formy ovoce. Vrstvy těsta se během pečení krásně propojí a vznikne šťavnatý a…
Šťavnaté vepřové plátky v krémové omáčce patří mezi oblíbenou klasiku francouzské kuchyně. Jemně nasládlou chuť si zamilujete na první sousto. Ideální varianta pro…
Polévka z pečeného česneku je lahodná a jemná, s příjemně nasládlou chutí, kterou česnek získá právě díky pečení. Skvěle zahřeje v chladných dnech a její krémová textura…
Dokonale lahodnou krémovou polévku připravíme z více druhů zeleniny, kterým bude na chuti dominovat květák. Uvařenou a rozmixovanou polévku doplníme také smetanou a…
Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme. V jiné míse si smícháme mouku, kakao, pr. do pečiva a postupně zašleháváme do…
Špenátový protlak necháme rozmrznout.Na mírné teplotě necháme rozehřát máslo, odstavíme, přidáme mléko, mouku, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Těsto necháme…
Troubu zapněte na 200°C. Brambory, ideálně varný typ A, oškrábejte, nekrájejte a v celku je asi sedm minut předvařte do poloměkka. Pak je sceďte a nechte vychladnout…
Maso odblaníme, pokud na něm budou slabé blanky. Nakrájíme ho na plátky asi tak 1 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a dáme mezitím…