Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto…
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme je doměkka.Přilijeme smetanu a krátce povaříme.Tortellini uvaříme podle návodu a přidáme k…
Skořicová náplň je pouze jedna z možností. Pokud máte chuť, můžete ji nahradit náplní makovou, ořechovou, povidlovou, dokonce stačí do šneků vpašovat některý z domácích…
Sladký šlehačkový pohár s Koka sušenkami a mandarinkami, ozdobený sekanými ořechy, vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem, ale i dospělým. Perfektní dezert hodící se pro…
Jemná vepřová panenka obalená v netradičním, chuťově zajímavém těstíčku ze smetany a bílého vína rozhodně stojí za vyzkoušení. Ve fritovacím hrnci je připravená během…
Výhodou těstovin je jejich rychlá příprava (vaření trvá zhruba 10 minut). Pokud je doplníme smetanovou omáčkou a kuřecím masem, získáme lahodný a lehký pokrm, kterým se…
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná…
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný…
Kremrole jsou jedním z tradičních dezertů u nás. Křehké těsto se doslova rozpadá na jazyku a doplňuje ho nadýchaná sněhová náplň s malinovou příchutí. S receptem na tuto…
Pokrmy z jednoho pekáčku se díky své nenáročnosti na přípravu těší veliké oblibě. Kuřecí maso, zapečené společně se slaninou a bramborami, okořeněné bazalkou a zalité…
Rozdrťte sušenky v robotu nebo v pytlíčku pomocí válečku a smíchejte je s roztaveným máslem. Tuto hmotu pak vymačkejte do dortové formy. Je lepší tuto formu vypodložit…
Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Na…
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, za stálého šlehání přilijeme smetanu a pak postupně vmícháme rum, špetku soli a mouku smíchanou s kypřícím práškem.Menší plech (32…
Velmi chutný pokrm začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k…
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou…
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do zapékací misky (či remosky) a zalijeme šlehačkou. Během pečení jednou otočíme. Pečeme do měkka. Šlehačka by se…
Rozmícháme sýr a postupně do něj přiléváme smetanu a mírně mícháme, až je pomazánka nadýchaná. Jemně osolíme a dáme asi na 20 min do ledničky. Mezitím si rozkrájíme…
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, pořádně posypeme kari kořením a červenou paprikou. Osmažíme z obou stran na oleji. Pak maso vyndáme, dáme do pekáčku…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme. Pak přidáme…
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. …
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme smetanu, mouku s práškem do pečiva a nasekané lískové oříšky. Dáme do vysypané formy a pečeme cca 45 minut na 170°C. Hotovou bábovku…
V kastrůlku ohřejeme smetanu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme nabobtnat.Mezitím očistíme rebarboru, nakrájíme ji na drobné kousky a dáme do hrnce. Přidáme…
Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.Sýry nastrouháme.Uzené maso pokrájíme na malé kousky.Pekáček nebo misku…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Dokonalé bramborové krokety: Aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé, musí se hlavně správně smažit
Tonda z Peče celá země nabídl vítězný recept na crème brûlée a přiznává: Budou mi chybět soutěžní výzvy