Losos se smetanovo-pórkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenLososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Do kulaté formy 28 cm sušenky utlačíme a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.Mezitím dáme čokoládu rozpustit nad párou…
Játra omyjeme, osušíme a stáhneme vrchní blánu. Nakrájíme 2 cm široké plátky, odstraníme z nich světlé, tuhé žilky a játra na okrajích nařízneme.Cibuli nakrájíme…
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka je orestujeme. Přidáme pórek, který jsme nakrájeli na kolečka.Směs podlijeme vývarem nebo…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Připravíme si mleté maso: osmažíme si na pánvi cibulku, na kterou vložíme mleté maso, osolíme, opepříme (já přidávám i dost chilli) a necháme osmažit. Když je maso…
V hrnci rozpustíme máslo a cibulku na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kukuřici a zalijeme vývarem. Vaříme jen velmi krátce, dokud kukuřice nezměkne. Vodu slijeme …
Vejce důkladně vymícháme se smetanou a strouhankou, osolíme a opepříme. Na pánev dáme škvarky a malinko sádla a necháme je trochu opéct, poté vlijeme vaječnou směs,…
Z mouky, tuku, soli a a 3 polévkovych lžic vody vypracujeme hladké těsto a nechame vychladit asi 15 min v ledničce. Mezitím rozšlehame vejce se smetanou, podle chutí…
Kureci maso nakrajime na nudlicky.Suroviny na marinadu smichame, pridame k masu a promichame. Nechame pri pokojove teplote hodinku marinovat.Cibuli nakrajime na prouzky…
Těstoviny ( nejlepší jsou dlouhé tenké jako fettuccine, tagliatele, pappardelle, ale i capellini, makarony nebo špagety ) uvaříme al-dente. V kastůlku rozehřejeme máslo,…
Nalijeme do kastrolku trochu mléka, nakrájíme do něj camembert (kůru bud oloupeme, nebo nakonci vyndáme) i tavený sýr a na mírném ohni jej rozpustíme, přidáme smetanu a…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Máte chuť na dobrou českou polévku? Vsaďte na klasiku našich babiček a ochutnejte tuto výbornou bramborovou polévku s houbami, zahuštěnou smetanou a podávanou s…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Krémové těstoviny s pikantním podtónem, které máte na stole během pár chvil. Stačí uvařit oblíbený druh těstovin a poté je smíchat se smetanovou omáčkou s rajčatovým…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte na pekáček nebo do…
Každé sousto je dokonalým spojením těstovin s krémovou omáčkou z vajec, tvrdého zrajícího sýra, slaniny nebo pancetty a čerstvě mletého pepře. Spaghetti alla Carbonara…