Krkovička na pórku

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

600 g krkovičky
sůl
pepř
200 g pórku
60 ml oleje
100 g sýra Eidam
2 vejce
80 ml 33% smetany
100 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Očištěný pórek pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivé dílky.

  2. Na dno pekáčku dáme polovinu pokrájeného pórku, pokapeme ho olejem a na to položíme plátky masa.

  3. Přiklopíme druhým pekáčem, nebo alobalem a v troubš dusíme při 200°C asi 10min.

  4. V míse si promícháme postrouhaný sýr s vejci a smetanou. Pak maso odklopíme, pokryjeme zbylým pórkem a přelijeme sýrovou směsí.

  5. Lehce podlijeme vodou a dopékáme odkryté asi ještě 20min.
    Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 334 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička na pórku

Tématické fráze: krkovice recept krkovička na pórku krkovice recepty krkovička recepty recepty z krkovice pórek recepty krkovička recept recepty z pórku levné recepty z pórku krkovice na porku recept krkovička příprava pórku recept z porku pórek krkovička vepřová krkovice s porkem kotlety na pórku se smetanou pórek a vepřové maso recepty co z porku recepty s porku krkovice s porkem recepty