Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špek - suroviny a ingredience

Špek

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky84,00 g
– nasycené41,00 g
– nenasycené42,00 g
–– mononenasycené36,00 g
–– polynenasycené6,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Falešný španělský ptáček Videorecept

Falešný španělský ptáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…

jitule

100 min

Dančí guláš s knedlíkem

Dančí guláš s knedlíkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se může dostat na váš stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso z daňka je výborné a v…

RubyRom

140 min

Pečené kuře Videorecept

Pečené kuře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý…

lenka

105 min

Jednoduchá kapustová polévka Videorecept

Jednoduchá kapustová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kapustovou polévku si obvykle pamatujeme ze školní jídelny jako šedou a vodnatou polévku bez výrazné chuti. Zkuste tuto vzpomínku vymazat a uvařit kapustovou polévku…

lemarti

60 min

Špekové rohlíkové knedlíky Videorecept

Špekové rohlíkové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat je můžete…

petulen

55 min

Svíčková z vepřového masa Videorecept

Svíčková z vepřového masa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…

Saimi

150 min

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně…

anubis

90 min

Hovězí svíčková na smetaně Videorecept

Hovězí svíčková na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Svíčková na smetaně je typicky český sváteční pokrm, který je s oblibou podáván na svatbách a rodinných sešlostech. Tradičně se podává s kynutými nebo karlovarskými…

krkovicka.x

165 min

Vepřové maso po srbsku

Vepřové maso po srbsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřové po srbsku je osvědčená klasika plná zeleniny a omáčky. Tento pokrm připravujeme z vepřové plece a do omáčky přidáme čalamádu ze směsi zeleniny. Dochutíme a…

jirihyvnar

65 min

Španělské ptáčky Videorecept

Španělské ptáčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze…

toprecepty.cz

105 min

Strapačky se zelím

Strapačky se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Strapačky, původně tradiční slovenské jídlo, si v české kuchyni rychle našly své místo. Často nahrazují klasické bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím.…

toprecepty.cz

40 min

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…

RubyRom

70 min

Šťáva k masu

Šťáva k masu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Máte upečené dobré kuře, vepřovou pečeni, nebo kousek hovězího masa a přitom chybí chutný sos na přelití? Není tak těžké si ho připravit bokem a mít ho dostatek na…

RubyRom

60 min

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…

Scathy

180 min

Vepřová plec po znojemsku

Vepřová plec po znojemsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či…

RubyRom

85 min

Krůtí stehno podle mne

Krůtí stehno podle mne

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Omyté a osušené stehno nasolíme tak, že vetřeme sůl do masa, kůže i pod ni, kam se dostaneme, okmínujeme a necháme při pokojové teplotě vstřebat sůl.Cibuli nakrájíme…

radekhk

110 min

Bažant nadivoko

Bažant nadivoko

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bažant je lahůdkou vyhledávanou už po staletí. Jeho jemné maso je velmi zdravé a není tučné. Aby nebylo příliš suché, poklademe ho plátky slaniny a pečeme s kořenovou…

poslirecept

120 min

Vepřové maso s kapustou

Vepřové maso s kapustou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kapusta je velmi chutná a neprávem opomíjená zelenina. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česneku. Jako přílohu můžete použít brambory…

RubyRom

60 min

Bažant podle pana nadlesního

Bažant podle pana nadlesního

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným…

Handour

140 min

Kančí guláš na víně

Kančí guláš na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalitou vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a…

terezicka1

115 min

Kohout pečený na celeru a cibuli

Kohout pečený na celeru a cibuli

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

I když příprava tohoto jídla zabere poměrně hodně času, určitě to stojí za to. Dlouze pečený kohout v omáčce s celerem, cibulí a hořčicí vám určitě zachutná a stane se…

mika59

220 min

Jelení ragú

Jelení ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…

1 2 3 26