Falešný španělský ptáček
Recept ještě nebyl hodnocenTaké milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
Kapustovou polévku si obvykle pamatujeme ze školní jídelny jako šedou a vodnatou polévku bez výrazné chuti. Zkuste tuto vzpomínku vymazat a uvařit kapustovou polévku…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně…
Výborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy…
Zbyl vám doma tvrdší chleba a chcete ho vyhodit? Rozhodně ne! Raději rozpalte pánev a připravte pikantní směs, která vám bude na topince chutnat. Takto připravený pokrm…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…
Vepřové po srbsku je osvědčená klasika plná zeleniny a omáčky. Tento pokrm připravujeme z vepřové plece a do omáčky přidáme čalamádu, což je naložená směs zeleniny.…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Játra jsou bohaté na vitaminy a železo. Připravte je podle tohoto receptu s trochou špeku a sójovou omáčkou a nebudete litovat. Jídlo chutná výborně a navíc je hotové…
Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, špek a česnek na drobné kousky. Po vyškvaření špeku orestujeme cibuli do jemně zlatavé barvy (měla by zůstat lehce křupavá) a přidáme…
Segedínský guláš je vydatný a voňavý pokrm, který spojuje křehké vepřové maso, kysané zelí a jemně pikantní smetanovou omáčku. Tento oblíbený recept maďarského původu si…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…
Máte upečené dobré kuře, vepřovou pečeni, nebo kousek hovězího masa a přitom chybí chutný sos na přelití? Není tak těžké si ho připravit bokem a mít ho dostatek na…
Původně slovenské jídlo tady v Čechách brzy zdomácnělo. Velmi často nahrazuje naše domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Je to jídlo sice vydatné, ale…
Šťavnatá sekaná prošpikovaná špekem a ochucená strouhaným sýrem se skvěle hodí k obědu, nebo ji můžeme podávat i zastudena s pečivem jako svačinu na cesty. Díky…
Ochutnejte tuto šťavnatou vepřovou pečeni špikovanou špekem a zalitou silnou šťávou ochucenou cibulí a lesními houbami. Pokud ji k nedělnímu obědu budete podávat s…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Toto jídlo připravíme velmi snadno a rychle a přitom chutná skvěle. Nudličky slaniny a špeku osmažíme, ochutíme sójovou omáčkou a bylinkovou strouhankou. Na závěr…