Šťavnatá sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Snadný pokrm na všední i sváteční dny. Plátky vepřové pečeně nejprve zprudka opečeme a poté spolu se špekem, cibulí, paprikou a rajčaty dusíme v troubě. Lahodné maso a…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
I tak jednoduchá záležitost z několika surovin, jako je hlávkový salát s opečeným špekem, vás může příjemně překvapit svou chutí. Sladkokyselou zálivku z octa převaříme,…
Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme…
Smícháme olej s prolisovaným česnekem. Maso osolíme, opepříme a naložíme do oleje s česnekem. Necháme 12-24hodin uležet. Dáme do zapékací skleněné mísy. Kostičky špeku…
Tak nám moderní technologie zasáhly i do našeho milovaného vepřo-knedlo-zelo! Než se této pochoutky na talíři dočkáme, tak to sice chvíli potrvá, ale zase si ten čas…
Připravíme si větší hrnec, do něj na kostičky nakrájíme špek a nalijeme olej. Rozpálíme, až se špek mírně začne škvařit. Mezitím si prošpikujeme maso a osolíme a…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máme ověřený.Přidáme podle…
Pokrájený špek opečeme, po chvíli přidáme pokrájenou slaninu a znovu opečeme. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli, lehce osmahneme, přidáme pokrájená játra. Až se šťáva…
Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu. Jednotlivé plátky naklepeme a skládáme na sebe. Takto nachystané…
Vyzkoušejte starý poctivý recept na lahodně marinované hovězí maso, které se pomalu dusí s cibulí, kořením a na závěr zjemní smetanou. Trpělivost se tu opravdu vyplatí,…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Stehna osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Oloupanou cibuli pokrájíme na půlměsíčky, oloupané žampiony na čtvrtky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky společně…
V pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a lehce poprášíme paprikou, solí a pepřem. Česnek prolisujeme, celer…
Dobře vypracujeme těsto: Špek rozškvaříme, až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené housky, nakrájené uzené, vejce, žloutky, trochu mléka, sůl a mouku. Uděláme menší…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Tohle jídlo neuděláte dietní ani kdyby jste chtěli. Tuk nese chuť a proto bude lepší dodržet postup a dát sádlo, špek i klobásu, abyste si pochutnali. Z jídla je potřeba…
Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…