Jelení ragú
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
Hovězí zadní prošpikujeme špekem (čím více, tím lépe) maso je pak šťavnaté, a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout. (Nesolte)! Poté maso dáme do…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Variace na klasickou svíčkovou, která nezruinuje váš rozpočet a i tak chutná úžasně. Dopřejte kuřecím stehnům čas na marinování v lednici, aby pořádně převzala všechny…
Chutné a šťavnaté maso z vepřové plece, doplněné játry a ovoněné špekem ve směsi dušené zeleniny, je pestrým a sytým pokrmem. Zeleninová směs propojí chutě. Podávejte s…
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je jídlo s výraznou chutí zvěřiny, kterou zjemňuje sladkokyselý dotek brusinek. Tento tradičně laděný pokrm v sobě spojuje robustní maso…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
Knedlíky: Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Teplé letní dny si doslova žádají osvěžující pokrmy. Tento salát můžete podávat k hlavnímu jídlu nebo i jen jako chuťovku. Listy hlávkového salátu doplníme škvarečky ze…
Hovězí maso je pro některé kuchaře výzvou k jeho přípravě. Patříte-li mezi ně i vy, ale máte doma třeba pomalý hrnec, vyzkoušejte tento snadný recept. Jemné maso je…
S přicházejícím chladným obdobím si tělo říká o sytější pokrmy. Připravte tyto skvělé plněné knedlíky k víkendovému obědu a možná si budete muset pospíšit, aby na vás…
Nevíte co o víkendu připravit k obědu? Sáhněte po osvědčeném receptu na krásně měkké a šťavnaté hovězí plátky, dušené na špeku a pórku. Pokrm nejlépe doplní sametově…
Maso nasolíme a okořeníme. Do skleněné zapékací mísy dáme zelí, na kostičky nakrájený špek, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme. Poté…
Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.. Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na…
Recept, kterým zaručeně zaujmete. Vydlabané cukety naplňte šťavnatým mletým masem s kostičkami špeku. Navrch přidejte směs sýra, smetany a kečupu. Nakonec zapečte…
Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší…
Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce…