Dýňové noky se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré…
Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme…
Polentu zalejeme uvedeným množstvím vody a umícháme v hustou kaši. Je potřeba pracovat opravdu rychle, neboť instantní polenta opravdu ráda a bleskově hrudkuje, ale s…
Předehřejeme troubu na 180 °C a do formy na muffiny vložíme košíčky z pečicího papíru.Cuketu nakrájíme na plátky, ostatní zeleninu na drobné kousky a na oleji osmahneme…
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.V míse smícháme mouku s jedním vejcem a mlékem, v jiné misce smícháme hořčici se smetanou.Nakrájené houby…
Špenát přebereme, důkladně ho propereme a nahrubo nasekáme. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku a zbytek květu. Hrášek a mrkev omyjeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na…
Špenát necháme trošku povolit. Cibuli dáme do hrnce s olejem smažit do skoro zlata. Špenát rozbijeme paličkou na menší kusy a přidáme k cibuli.V mléce rozšleháme mouku,…
Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Špenát, ovoce a jogurt dejte do mixéru na smoothie či koktejlového nástavce robotu.Rozmixujte na hladké pyré a přelijte do sklenice.Dozdobte podle chuti ovocem, oříšky…
Povíjnice vodní alias vodní špenát je jedním z druhů méně známých asijských zelenin. Rychlá příprava, typické asijské ochucení a dobrá přílohová rýže učiní ze svazku…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…
Americké brownies si nás získaly skvělou výrazně čokoládovou chutí. Příprava této dobroty je velmi snadná a rychlá. Vyzkoušet můžeme i veganskou variantu, ve které se do…
Snadný pokrm, který má však dokonale vyladěné chutě. To jsou smažené bramborové kroketky, které naplníme směsí uzeného masa s cibulí a podáváme se špenátem. A kdo má…
Takovou výživnou jednohubkou se může snadno stát i kuřecí maso. Plátky kuřecích prsou naplníme špenátem, svineme do závitků, tepleně upravíme a poté z nich nakrájíme…
Slaný koláč z křehkého nebo listového těsta lze připravit na mnoho způsobů. Ať už naplněný špenátem, sýrem či jinou oblíbenou směsí, vždy bude dozlatova vypečený a svou…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Bramborovou kaši můžeme jednoduchým způsobem proměnit v ještě větší lahůdku. Stačí do ní vmíchat cibulku, rajčata, šunku a špenát a zapéct v troubě. Takto připravené…
Pokud jste příznivci veganské stravy, tento recept je právě pro vás. Koprová náplň s bílého tofu je dokonale ochucená a spolu s mrkví a polníčkem tvoří výbornou…
Roláda z kuřecího masa je pěkná na pohled a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Pokud máte rádi aromatické tvarůžky, vyzkoušejte tuto zajímavou náplň, ve které k nim…
Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem,…