Jablečný pudink
Recept ještě nebyl hodnocenJablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Kokosové cukroví patří mezi oblíbené sladkosti na vánočním stole. Je rychlé, voňavé a krásně jemné. Každé sousto se rozplyne na jazyku a příprava cukroví příjemně…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vydlabeme do nádoby, kde budeme šlehat. Přidáme všechny suroviny a vyšleháme do pěny.Dochutíme dle svých chutí a podáváme na…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na širší nudličky nakrájené kuřecí maso a po osolení vmícháme nasekané bylinky. Osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř…
Banány jsou skvělým ovocem, které můžeme upotřebit nejen do pečených moučníků. Těsto zvláční, dochutí a dodají mu exotický nádech. A když do těsta zakomponujeme ještě…
Zejména v zimě se musíme postarat abychom měli dostatečný přísun vitamínů. Ten můžeme zajistit i díky po sezoně uskladněným jablkům. Připravit z nich můžeme třeba chutný…
Jablečný nepečený dort zbožňují bez výjimky malí i velcí. Je tak trochu retro, ale svou lahodnou chutí vás zaručeně vrátí do dětských let. Recept je velmi jednoduchý,…
Obě těsta vypracujeme, necháme odpočinout a pak z každého zvlášť vyválíme slabší obdélníkový plát.Spodní plát potřeme rozšlehaným bílkem, nahoru položíme druhý plát…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Řepu a celer uvaříme doměkka (zvlášť, celer je mnohem rychleji měkký), řepu oloupeme a obojí nastrouháme. Nakrájíme najemno cibuli a spolu se smetanou (majonézou,…
Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…
KARBANÁTKY 1.Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů. 2.Mezitím si nakrájíme na…
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.Zelí dáme do mísy, osolíme a v dlaních silou…
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Celá vejce o pokojové teplotě vyklepneme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 1 hrnek cukru krupice a vyšleháme do…
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá…
Křupavý salát z bílé ředkve bude skvělou přílohou například k pečenému masu, ale můžete jej použít také jako náhradu zelného salátu - třeba do tortilly. Příprava není…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Jemně naklepané plátky vepřového masa opečené dozlatova, podušené s voňavým kořením a zalité jemnou omáčkou s kapkou vína a křupavou slaninou, vás potěší svou dokonale…
Tvarohová pomazánka se sardinkami je rychlá svačina či večeře. Stačí jen vše smíchat. Jednodušší recept už snad ani být nemůže. Tato pomazánka, plná bílkovin, je navíc…
Cibuli nasekáme na jemno. Vložíme do misky a zakápneme olejem a šťávou z poloviny citronu. Přidáme nasekaný kopr a opepříme. Důkladně promícháme.Matjesy nakrájíme na…
Maso omyjeme osušíme, podélně ho rozkrojíme a dáme stranou na talíř. Dále připravíme směs, do které dáme maso na chvíli marinovat.Do mísy dáme vejce, ta metličkou…
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Opékáme na másle s olejem do pěkné zlaté barvy. Přisypeme cukr a když zkaramelizuje zakápneme octem. Chvíli smažíme a odstavíme.…