Kapr zapečený se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenMléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10…
Smícháme koření, šťávu a sůl. Zalijeme olejem jen tak, aby vznikla hustá kašička, kterou důkladně promícháme. Kašičku vetřeme ze všech stran do okouna a necháme aspoň 30…
Ze surovin vypracujeme kokosové těsto. Tvarujeme kuličky, obalujeme v moučkovém cukru, vkládáme do formiček a vyklopíme. Necháme do druhého dne zaschnout.Ze surovin…
Maso nakrájíme na kostky a smícháme s hořčicí, olejem, paprikou, šťávou a kořením. Pořádně promícháme a necháme nejméně dvě hodiny uležet. Měla jsem přes noc.Cibuli…
V mise premiešame polníček, malé kocôčky syra, jemne nastrúhanú mrkvu, na polovice nakrájané olivy a mungo klíčky.Všetky prísady na zálievku prešľaháme a premiešame so…
Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na chaloupku, a pečeme na plechu…
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme ostatní a šleháním spojíme v krásné žluté těsto. Upečeme na plechu asi 37x27 cm (velký), trvá asi jen 10 minut.Pečeme do světla,…
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme ostatní a šleháním spojíme v krásné žluté těsto. Upečeme na plechu asi 37x27 cm (velký), trvá asi jen 10 minut.Pečeme do světla,…
Na malé lžičce oleje restujeme zeleninu s na plátky nakrájeným česnekem a po cca 3 minutách ji malinko podlijeme vodou. Rybí filé si osušíme,mírně osolíme, pokapeme…
Čočku probereme a opláchneme. Zalijeme studenou vodou tak 2 cm nad čočkou a necháme namočenou 2 hodiny nebo i celou noc. Za tu dobu změkne a zvětší svůj objem, takže i…
Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme filety a zprudka z obou stran osmažíme.Přidáme…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak…
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak…
Tuňák a vejce je skvělá kombinace plná bílkovin. Vařená vajíčka spolu s majonézou, zakysanou smetanou a sýrem vytvoří skvělý základ, který dochutíme kyselejšími a…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Banány jsou skvělým ovocem, které můžeme upotřebit nejen do pečených moučníků. Těsto zvláční, dochutí a dodají mu exotický nádech. A když do těsta zakomponujeme ještě…
Snadné pomazánky nás většinou zachrání před hladovou rodinou. Zdravější pomazánkou pak může být tato dokonale podzimní. Její základ tvoří červená řepa, nastrouhané…
Rybí filé se dá připravit na mnoho způsobů, ale ve spojení se smetanovou omáčkou se zeleným pepřem bude chutnat naprosto báječně. Nejvhodnější přílohou jsou vařené…
Kuřecí BBQ křidélka s dipem ze zakysané smetany a jogurtu se skvěle hodí pro různé oslavy a setkání s vašimi blízkými. Křidélka namarinujete den předem a pak už jen…
Ochutnejte poklad české kuchyně - nadýchané staročeské vdolky, které voní tradici. Jemné kynuté těsto doplněné sladkými povidly nebo lahodnými karamelovými jablky…
Pokud jste zapomněli koupit pečivo ke snídani, nemusíte zoufat. Křehké snídaňové houstičky, posypané semínky, připravíte velice snadno a navíc zcela bez mouky, nahradíte…
Vychutnejte si toto lahodné sváteční jídlo se zajímavou přílohou. Opečený plátek krůtího masa podlijete jednoduchou smetanovou omáčkou a servírujete s knedlíky…
Krkovice pečená s kořenovou zeleninou je perfektním základem pro chutnou, smetanovou omáčku. Doplňte ji houskovým či bramborovým knedlíkem a pochutnejte si s celou…