Kuřecí maso v marinádě z jogurtu

LuDea Kuchařka: LuDea

Doba přípravy: nad 60 minut 2 porce Grilování 2 názory

Suroviny

2 kuřecí prsa
cca 50 ml jogurtu
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citronu
necelá čtvrtka lžíce mletého zázvoru
1 lžíce kari koření
cca 1/2 lžíce sladké mleté papriky
1/2 lžíce soli
trocha oleje
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Začneme marinádou. Do mísy dáme jogurt, prolisujeme česnek, vymačkáme citronovou šťávu, přidáme zázvor, kari, mletou papriku a sůl. Vše dobře promícháme.

  2. Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky a očistíme.

  3. Maso naložíme do připravené marinády. Mísu zakryjeme fólií a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny.

  4. Maso lehce očistíme od marinády a potřeme trochou oleje. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a maso grilujeme.

  5. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso v marinádě z jogurtu

  • LuDea LuDea(autorka receptu)

    Eja57: Přiznám se, že strouhaný jsem nezkoušela :-) Já jsem v tomto receptu použila mletý a bylo to podle mě akorát :-) Dala jsem tam cca čtvrt lžíce zázvoru, protože zázvor je prostě podle chuti, někteří mají rádi více, někteří méně :-) Děkuji za komentář :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Hezká dobrá klasika:yes:
    Jen ten zázvor - 1/4 lžíce čerstvého nastrouhaného versus 1/4 lžíce mletého není chuťově úplně to samé....v marinádě se to sice asi ztratí, ale mi přijde mletého moc a čerstvého skoro málo
    :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo