Sekaná bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenZelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku. na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku. na…
Bulgur zalijeme horkym vyvarem, prikryjeme, nechame vstrebat tekutinu a pote vychladnout. Syrovy kvetak rozdelime na ruzicky, vlozime do food procesoru a rozmixujeme.…
Houby očistíme a propereme. Nakrájíme na malé kousky nebo plátky. Na rozehřátém másle s olejem zpěníme cibulku, přihodíme nakrájenou uzeninu, orestujeme a přidáme houby.…
Houby očistíme a propereme. Nakrájíme na malé kousky nebo plátky. Na rozehřátém másle s olejem zpěníme cibulku, přihodíme nakrájenou uzeninu, orestujeme a přidáme houby.…
Nejprve nakrájíme cibuli na kolečka silná asi 1-1,5 cm. Cibulová kolečka rozdělíme na jednotlivé kroužky.Kroužky cibule obalíme nejdříve v drcených chilli papričkách, …
Klobásky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Pomalu smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Všechny suroviny spolu dobře promícháme.Z hmoty tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v rozehřátém sádle (nebo oleji).
Houby očistíme, nakrájíme a na másle podusíme.Kuskus spaříme vroucí vodou, zakryjeme a necháme nabobtnat. Oloupané brambory a ementál najemno nastrouháme, přidáme vejce…
Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu / jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců /, povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu. Cuketu si očistíme,…
Kuracie stehna umyjeme a nasolime. Obalime ich najprv v struhanke a potom vo vajicku. Rozohrejeme olej v hlbsej panvici a stehna na nom z oboch stran opecieme do hneda. …
Vařené brambory nakrájet na kostičky, zelí pokrájet najemno, 1 plátek eidamu na čtverečky, česnek prolisovat, (klobásu nakrájet na kolečka a ta překrojit na půlku),…
Vařené brambory nakrájet na kostičky, zelí pokrájet najemno, 1 plátek eidamu na čtverečky, česnek prolisovat, (klobásu nakrájet na kolečka a ta překrojit na půlku),…
Uvaříme kapustu v osolené vodě (ne úplně doměkka, aby se kapustový listy netrhaly a šli dobře rolovat). Vývar nevylejeme, je z něho dobrá polévka. Otrháme si…
Kroupy uvaříme doměkka a necháme vystydnout. Přidáme vejce, mouku, majoránku, osolíme, opepříme, vmícháme jemně pokrájený česnek. Zahustíme strouhankou tak, aby šly…
Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou/rohlíky namočenými v pivu, přidáme 2 lžíce křenu, česnek utřený se…
Játra naškrábeme (umeleme) a promícháme s utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme - stejně jako bychom připravovali polévkové knedlíčky. Přidáme trošku prášku…
Maso osolíme, promícháme s pestem, strouhaným česnekem, hrubě nasekanou petrželkou a zalijeme mlékem. Přidáme tolik strouhanky, aby se s hmotou dobře pracovalo.…
Do hrnce dáme vodu, zeleninový vývar, větší kousky brokolice, pokrájenou cuketu a brambory. Vše přivedeme k varu a vaříme 15 minut, pak vyjmeme kousek brokolice,…
Uvařenou brokolici umeleme (rozmixujeme). Přidáme vejce, mouku, osolíme, opepříme a podle potřeby přidáme strouhanku. Konzistence by měla být hustější, aby se s tím…
Papriky, rajčata a salátovou okurku si nakrájíme tak, jak je každý zvyklý a jak se nám to nejlépe líbí. Řízečky naklepeme, osolíme, můžeme potřít česnekem a obalíme v…
Dyňu nastrúhame. Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú dyňu, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Necháme prechladnúť. Potom vmiešame…
Zadní nohy a hřbet králíka vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a francouzskou hořčicí a necháme alespoň hodinu odležet. Potom každý řízek…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, 2-3 lžíce sojové omáčky (dle její chuti i slanosti) a osolíme (nesolíme) podle chuti. Opepříme, přidáme čerstvě nastrouhaný…
Očištěné kuřecí řízky lehce po obou stranách naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme. Klobásku (nebo slaninu) si nastrouháme na hrubém struhadle (nebo ji nameleme…
Přidáno před 52 minutami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Štědračka: Valašská vánoční polévka v sobě spojuje to nejlepší z kuchyně. Ochutnejte!
Velký povánoční úklid jídla aneb Ze zbylého chleba připravíme panádu, z brambor lívanečky, zelenina se hodí do omelety
Džuveč aneb Zelenina z jednoho hrnce: Jak připravit úžasné balkánské zeleninové ragú?