Krkovice na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře,…
Oloupané brambory předem předvaříme.Kůži na prsou nařežeme na kostičky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvičce zprudka pečeme kůží dolů, cca 10 min, potom otočíme a…
Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián,…
Do nádoby (sklo, porcelán - pokud ohříváme v mikrovlnce) dáme vodu a cukr a ohřejeme na cca 37°C (chladnější = droždí kyne pomalu, teplejší než cca 42 °C = kvasinky se…
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na klíny. Vložte do vody, sceďte a osušte. Brambory promíchejte se…
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Pórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem,…
Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku,…
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…
z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z přichystaných, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin a…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Vepřová panenka je u nás velmi oblíbeným kusem vepřového masa. Je jemné a chutné. Vyzkoušejte ji, podle tohoto receptu, zabalit do plátu listového těsta, které doplníte…
Domácí pletýnky z kynutého těsta provoní po upečení celou kuchyň. Výjimečnou chuť jim dodáme přidáním pečeného česneku do těsta, i do petrželového másla, kterým hotové…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Vepřové maso nakrájíme na kostky.Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři…
Pesto z medvědího česneku se hodí jak do studené, tak do teplé kuchyně. Připomíná ostřejší pažitku s česnekovou chutí. Použít ho můžete do slaných palačinek, rizota,…
Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená…
Sušené plátky cukety jsou skvělou domácí alternativou ke kupovaným chipsům nebo jako základ pod maso. Stačí je nakrájet na tenké plátky, dochutit oblíbeným kořením a…
Libečková sůl je voňavý pomocník do kuchyně. Zvládnete si ji připravit doma během chvilky. Snadná příprava a výrazná chuť libečku z ní dělají ideální dochucovadlo do…