Žitné housky

Lea012 Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hodiny PT1H30M 5 porcí Slané pečivo 5 názorů

21

Suroviny

225 g žitné chlebové mouky
25 g žitné celozrnné mouky
3,5 g droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
40 ml oleje
1 vejce
125 ml teplé vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, do ní uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí.

  2. Droždí zasypeme cukrem a solí, přilijeme teplou vodu, olej a přidáme vajíčko.

  3. Těsto zpracujeme a necháme v teple hodinku kynout.

  4. Po vykynutí pomoučníme vál a lehce těsto propracujeme. Pak je rozdělíme na 5 kousků, každý kousek dále rozdělíme na 3 menší kousky, vyválíme z nich válečky a ty spleteme.

  5. Nakonec jen houstičky na plechu potřeme mlékem (můžeme posypat i semínky nebo hrubozrnnou solí) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C cca na 25 minut.

Poznámka

Housky jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř jemné a měkké, úžasné, lepší jak kupované. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žitné housky

  • zuzana galkova zuzana galkova(neregistrovaná)

    ja pridavam 100g ovesnych vlocek uplne rozmixovanych a uberu 100g zitne mouky a jsou vyborne a nadychane :-D

    Odpovědět

  • Lea012 Lea012(autorka receptu)

    Dejna: zajisté :)

    Odpovědět

  • Dejna Dejna(neregistrovaná)

    Dá se to upéct i zcelozrnné?

    Odpovědět

  • Lea012 Lea012(autorka receptu)

    magdalenka: opravdu? Tak to jsem mela asi stesti, dekuji Vam za reakci. :):-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja som len raz piekla chlieb čisto z ražnej (žitnej) múky. Ťažko kysol a celkovo bol ťažký, hutný. Nebola to tá chlebová ľahkosť, odvtedy miešam žitnú múku s pšeničnou.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo