Vepřové na bylinkách s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso nakrájíme na kostky.Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso nakrájíme na kostky.Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři…
Červená řepa vyniká svojí zemitou chutí. Dokonale se dá kombinovat s dalšími surovinami, třeba s medem, semínky a česnekem. Takovou chuťovku po upečení můžeme podávat…
Kuřecí kousky můžete připravit velmi netradičně, s arašídovou omáčkou. Inspirujte se exotickou kuchyní a ugrilujte si marinované kuřecí nudličky na špejlích. K nim…
Flank steak patří mezi chuťovky a lahodné druhy steaků. Jednoduše okořeněný kus masa ugrilujeme, nakrájíme na plátky a přelijeme pikantní a svěží chimichurri omáčkou z…
Tuňák patří mezi ryby s tmavým masem, které vzhledem i strukturou připomíná hovězí. Na grilu se připravuje velmi snadno a rychle. Díky výrazné chuti nepotřebuje složité…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Jaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa,…
Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.…
Ulovíme kapra asi tak 58 a více centimetrů dlouhého. Doma ho vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže. Poté nahatého kapříka vyfiletujeme a nakrájíme na kousky. Kousky…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí,…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby dáme jako první vlažnou vodu, olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Ingredience vložíme do pekárny. Jako první vodu, pak zbytek (sádlo, mouka, sůl, cukr, droždí). Sůl a droždí co nejdále od sebe. Zapneme program "Těsto".Po skončení…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře,…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Pórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem,…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
Záviny z listového těsta můžeme připravit naslano i sladko a naplnit je podle své chuti. Vyzkoušejte tuto kombinaci restovaných žampionů, pórku a kari koření a uvidíte,…
Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept…
Vepřová panenka je u nás velmi oblíbeným kusem vepřového masa. Je jemné a chutné. Vyzkoušejte ji, podle tohoto receptu, zabalit do plátu listového těsta, které doplníte…
Naložený lilek, je tradiční řecká delikatesa, která spojuje jemnost lilku s výraznou chutí česneku a voňavého olivového oleje. Tento lahodný pokrm je ideální jako…