Slané dobroty s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenMléko,ocet, žloutky a pesto smícháme a nalijeme do mouky smíchané se solí. Přidáme Heru a vypracujeme nelepivé těsto - v případě lepivosti přidáme mouku. Těsto vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko,ocet, žloutky a pesto smícháme a nalijeme do mouky smíchané se solí. Přidáme Heru a vypracujeme nelepivé těsto - v případě lepivosti přidáme mouku. Těsto vyválíme…
Nejdříve připravíme kvásek. Do mísy s mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme mouku se solí, rukou…
Lilek nakrájíme na silnější kolečka, posypeme solí a dáme vypotit. Potom dobře opláchneme, osušíme a dáme na vyložený peč. papírem plech. Potřeme troškou oleje a dáme je…
Máslo a olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a opékáme 5 minut. Pak vmícháme česnek a houby, osolíme a po dalších 5 minutách přidáme petrželku, smetanu, necháme…
Zlaté křupavé placky z kynutého těsta krásně voní a jsou tak dobré, že nejspíše zmizí chvíli po upečení. Škvarkové placky posypané kmínem a hrubozrnnou solí si můžeme…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Preclíky navoněné škvarky, dozlatova upečené. Křupavé a ochucené směsí soli a máku. Přesně takové, které chcete ujídat z talíře při televizi nebo posezení s přáteli.…
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky si pripravíme kvások, ktorý pridáme do zmesy pozostávajúcej z múky, soli a oleja. Pridáme mlieko a vypracujeme hladké cesto.…
Ulovíme kapra asi tak 58 a více centimetrů dlouhého. Doma ho vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže. Poté nahatého kapříka vyfiletujeme a nakrájíme na kousky. Kousky…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby dáme jako první vlažnou vodu, olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Do nádoby (sklo, porcelán - pokud ohříváme v mikrovlnce) dáme vodu a cukr a ohřejeme na cca 37°C (chladnější = droždí kyne pomalu, teplejší než cca 42 °C = kvasinky se…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku,…
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte na…
Ingredience vložíme do pekárny. Jako první vodu, pak zbytek (sádlo, mouka, sůl, cukr, droždí). Sůl a droždí co nejdále od sebe. Zapneme program "Těsto".Po skončení…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.Vyválíme kulatý plát, který nakrájíme na trojúhelníčky, smotáme rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem,…
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na klíny. Vložte do vody, sceďte a osušte. Brambory promíchejte se…
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Anežka Česká: „Princezna chudých“ žila skromně, jedla většinou jen placky nebo chleba s cibulí a zemřela hladem
Ty nejlepší chlebíčky: Co se hodí na veku a čím obložit žitný chléb? Známe nejlepší kombinace!
5 skvělých receptů z rýže: Jednoduché risibisi, rýži se žampiony nebo vaječnou rýži si zamiluje každý