Pagáčky s mletými škvarky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 5 názorů

Suroviny

220-230 g vody
lžička cukru
45 g oleje
50 g zakysané smetany (14%)
400 g hladké mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
1,5-2 lžičky soli
10 g čerstvého droždí
na provalování:
50 g sádla
50 g mletých škvarků
na povrch před pečením:
vejce
kmín
hrubozrnná sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat.
    Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemné těsto, které necháme chvili podkynout.

  2. Těsto rozválíme, potřeme směsí změklého sádla a mletých škvarků, poskládáme a dáme kynout do lednice.
    Po 30 minutách opět rozválíme, přeskládáme a necháme v lednici vykynout - i v chladném prostředí těsto kyne dobře.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na výšku asi 1,5-2 cm a vykrájíme pagáčky, které uložíme na pech nakynout. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 15 minut).

Poznámka

Fotka je starší, kdysi jsem pagáčky vykrajovala - ale dnes si šetřím práci a zbavuji se odkrojků tím, že vyválené těsto rozkrájím na čtverečky - poradila magdalenka :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pagáčky s mletými škvarky

Tématické fráze: pagáčky dobroty ze škvarků škvarkové pagáče s mletými škvarky škvarky pivni pagacky pagače s mletým masem škvarky recept plněné škvarkové pagáčky jídlo s mletýma škvarkama tyčky ze škvarkama škvarkové placky z mletych škvarků pagáčky z mletých škvarků pagáče z mletych skvarku s mletých škvarků pagáče pagáčky ze škvarek recept na škvarkové pagáče s mletými škvarky kynuté skvarkove pagace škvarkové pagáče překládané kvaskove kvaskove pagačky pagače škvarkové kynuté buchty