Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Utopenci

Utopenci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Utopenci jsou hospodská klasika. Víte, že si je můžete snadno a rychle připravit doma sami? Podle následujícího receptu připravíte jednoduchou variantu, pouze s buřty,…

dextra

20 min

Pestré mleté maso

Pestré mleté maso

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Na oleji opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme na kocky narezané paradajky, kečup, víno a dusíme,…

Debrecínský guláš

Debrecínský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Guláš z hovězí kližky potřebuje čas, ale odvděčí se vám lahodnou chutí, ve které se spojí chutě restované cibulky, slaniny, masové šťávy a debrecinského párku. Podávejte…

sidera

195 min

Houstičky

Houstičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V pekárně se těsto pouze připravuje, houstičky se pečou v troubě. Zapneme program Těsto. Těsto se krásně propracuje a vykyne. Pak jej vyndáme, rozdělíme na 16 dílů a z…

Zavináče

Zavináče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…

Candát na másle

Candát na másle

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud s vařením teprve začínáte a rádi byste si vyzkoušeli přípravu ryby, máme pro vás jednoduchý recept na candáta na másle. Porce ryby můžete znásobit podle počtu osob…

Veruncicka

11 min

Játrová nádivka

Játrová nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to.…

Handour

70 min

Rybí polévka Halászlé

Rybí polévka Halászlé

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku.…

Handour

50 min

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 3,4

Kysané zelí je u nás tradiční surovinou. Skvělé je jak samotné na vidličku, tak i třeba jako základ na křupavé placky. Ty připravíme jednoduchým smícháním všech surovin…

saaliinaa

45 min

Šípková omáčka

Šípková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Šípková omáčka prý patřila mezi nejoblíbenější jídla Bohumila Hrabala. Máme tu tedy recept na šípkovou omáčku, kterou měl rád on. Příprava je velmi snadná a omáčka je…

toprecepty

25 min

Rychlý houskový knedlík

Rychlý houskový knedlík

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud nemáme čas uvařit klasické kynuté knedlíky, sáhneme po této rychlejší verzi. Uvařené knedlíky pak podáváme jako přílohu k masu nebo omáčkám, zbylé pak můžeme opéct…

Pomalu pečené hovězí maso

Pomalu pečené hovězí maso

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…

Jemná čočková polévka

Jemná čočková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Čočková polévka má u nás své jisté místo mezi tradičními pokrmy. Tentokrát ji můžeme připravit ze zelené čočky, kterou den předem namočíme. V polévce ji doplníme mrkví,…

mika59

65 min

Steak z krkovičky

Steak z krkovičky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Zde je upravena s bylinkami a česnekem jako…

taddy1

30 min

Jednoduché těstoviny s tuňákem

Jednoduché těstoviny s tuňákem

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Podle návodu uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou olivového oleje.Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji (přidala jsem i trochu šťávy z…

ElisHoli

45 min

Slovenský krémeš

Slovenský krémeš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…

dvevtroube

130 min

Pstruhové řízky

Pstruhové řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pstruhy bez hlav a všech ploutví rozřízneme na 2 půlky, tzn., že z každého pstruha máme 2 filety. Kůži nestahujeme! Filety osolíme a opepříme.Připravíme si těstíčko.…

KuchtaPaja

45 min

1 154 155 156 157 158 2145