Borůvkový křen
Recept ještě nebyl hodnocenNastrouhaný křen důkladně vymícháme s citronovou šťávou, medem boruvkovym kompotem, za podpory červeného vína. Uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme vychladit.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nastrouhaný křen důkladně vymícháme s citronovou šťávou, medem boruvkovym kompotem, za podpory červeného vína. Uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme vychladit.
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Velikonočního beránka můžeme připravit mnoha různými způsoby. Vyzkoušejte tohoto nadýchaného ořechového beránka upečeného z piškotového těsta. Po upečení ho ozdobíte…
Korpus: Upečte svůj oblíbený piškot, nebo můžete zkusit tento: Bílky se studenou vodu vyšleháme na velmi tuhý sníh (musí kopečkovat). Do sněhu postupně vmícháme…
V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen…
Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě podle návodu na obalu.Pažitku a rajčata nakrájíme nadrobno.Ve větší pánvi necháme zredukovat smetanu na polovinu, přidáme…
Rýžové nudle se zeleninou, bez koření a téměř bez soli, přesto dobré a chutné. Jsou ideální pro bezlepkové stravování, ale pochutnáte se na nich i pokud se stravujete…
Mrkví vyložíme dno jenského skla. Na mrkev položíme nasolené maso, na něj položíme větvičky rozmarýnu. Podlijeme vodou, aby maso nebylo ve vodě. Povrch masa potřeme…
Fenykl očistíme, odkrojíme tvrdé části a rozeberem na lístky. Vložíme je do vroucí osolené vody s kapkou citronové štávy a vaříme cca 10-15 minut. Na pánvi rozehřejeme…
Předehřejeme troubu na 200 ° C - horkovzdušnou na 180°C. Lilek rozkrojíme na polovinu, v každé půlce uděláme nožem v dužině křížem hlubší zářezy, do kterých vsuneme …
Králíka vykostíme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme velice mírně (táhneme), vznikající pěnu odebíráme pryč. Na 2 kg…
Všechny suroviny vymícháme dohladka. Necháme chvíli odležet. Hodí se na všechny druhy listových salátů a okurek. Je velice chutná.
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u…
Na pánev kápneme trochu oleje a přidáme nevařené gnocchi. Chvíli opékáme a přidáme nakrájený porek a kapii. Vejce si rozšleháme s kořením a smetanou. Zalijeme noky a…
Velikonoční nádivka se šmakounem je lehčí a modernější varianta tradičního velikonočního pokrmu. Šmakoun skvěle doplní nadýchanou směs pečiva, vajec a jarních bylinek,…
Těsto zaděláme nejlépe v pekárně. Do pekárny vložíme suroviny podle uvedeného pořadí a necháme vymíchat. Pekárnu vypneme a ponecháme uzavřenou asi 20 minut, než těsto…
Cibuli malinko orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Chvilinku restujeme a pak podlijeme asi 1 dl vody a přidáme zeleninový bujón.…
Čirokovou mouku namočíme do 150 ml mléka a necháme 10 minut odstát. Zbylé mléko ohřejeme, osolíme a vmícháme do něho namočenou čirokovou mouku. Za stálého míchání…
Fenykl očistíme a rozložíme na jednotlivé lístky, vložíme je do osolené vroucí vody a krátce povaříme - cca 5 minut. Necháme je zchladnout a obalíme je v klasickém…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Vejce uvařte na tvrdo, nechte vychladnout a oloupejte. Oloupaná vejce nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na malé kousky, přidejte k nim pomazánkové máslo,…
Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjmeme je a přendáme…
Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm. Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze…