Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky od Mišky Kuličky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 5 min

95 min (90 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Připravte si tradiční bavorské vdolečky podle receptu našich babiček. Nadýchané smažené bochánky z bramborového kynutého těsta, na které ani široce roztažená pusa nestačí. Tváře ušmudlané od povidel, nos od šlehačky či tvarohu, to je návrat do dětství.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 896 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny61,99 g
Tuky22,30 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy349,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme mléko s droždím a cukrem. Necháme 10 minut odležet. Krok 2: Uvařené a oloupané brambory propasírujeme nebo rozmačkáme. K mléku s droždím přidáme brambory, žloutky a mouku. Důkladně hněteme, alespoň 5 minut. Těsto je lepivé, tak je vhodné na hnětení využít pomocníka jako je robot nebo alespoň ruční mixér s hnětacími háky. Krok 3: Do těsta dáváme pouze 350 g mouky, zbytek necháme na pozdější tvarování. Pokud do těsta dáme příliš mouky, budeme mít vdolečky tuhé, a to nechceme. Mísu s těstem přikryjeme a dáme na teplé místo kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu). Krok 4: Těsto po vykynutí rozdělíme na dílky po přibližně 50 g, vytvarujeme placičky a necháme na pomoučené desce dalších asi 30 minut dokynout. Krok 5: V hlubším hrnci nebo kastrolu rozpálíme olej na 180 °C a začneme smažit, aby vdolečky nepřekynuly. Před ponořením do rozpáleného oleje ometeme přebytečnou mouku. Zamezíme tím zbytečnému přepalování a tvrdé kůrce. Smažíme pozvolna, po obou stranách dozlatova, celkem asi 5-6 minut. Krok 6: Po vytažení necháme okapat přebytečný tuk, nejlépe na mřížce nebo na rozprostřeném ubrousku. Ještě vlažné ozdobíme povidly a tvarohem.

TIP: Jak připravit domácí tvaroh

Zveřejněno 7. 8. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky od Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4lv0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky od Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4lv0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hladká, mléko, žloutek, cukr, droždí sušené, olej, povidla švestková, tvaroh

Přidat fotografie receptu