Plněné papričky podle mé babičky
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým…
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší…
Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit libovolným pevnějším ovocem, ale tou pravou klasikou jsou pro většinu z nás švestky. Švestkové bramborové knedlíky, na…
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Pokud potřebujete připravit rychlou svačinku pro děti, upečte jim muffiny. Sladké minibábovičky udělají dětem radost a s tímto receptem je budete mít hotové raz dva.…
Pokud pěstujete rajčata a zvažujete, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníte recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíte z vlastních rajčátek, která jsou…
Švestkový koláč z kynutého těsta je osvědčená klasika, která voní koncem léta a domovem. Nadýchané těsto, sladkokyselé švestky tvoří neodolatelnou kombinaci, která…
Chutná rodině pizza? Podle tohoto receptu doma velmi jednoduše připravíte těsto na pizzu, které nedá mnoho práce. Na plechu pak pizzu obložíte podle vlastních chutí nebo…
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťte se do receptu na květákové…
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově…
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo…
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo…
Slavný zelný salát Coleslaw si oblíbíte i jako zeleninovou přílohu k masu, bude vám chutnat třeba k pečenému kuřeti. Zelný salát Coleslaw vás zasytí, proto už…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Píše se gnocchi, vyslovuje „ňoki“, a když je prozkoumáte blíže, jsou to vlastně jinak tvarované bramborové šišky. Připravit je můžete prakticky s čímkoliv, ale…
Oblíbená, rychlá a jednoduchá polévka česnečka dokáže napravit žaludek po prohýřené noci. Je snadná na přípravu, takže ji lehce zvládnou uvařit i začátečníci. Česnečka…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…