Havajský salát s japonským původem Poke bowl
Recept ještě nebyl hodnocenRýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Spojení jemné nutellové náplně, svěžích malin a křupavých pekanových ořechů tvoří neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády, ovoce i ořechů. Tento…
Vejce vyšleháme se solí a pepřem dle chuti. Připravujeme vždy tolik vajec, kolik máme krajíců chleba. Na klasickou pánev v hlubokém talíři vyšleháme dvě vejce, ve…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Pokud neradi trávíte mnoho času v kuchyni nebo jen potřebujete rychlý oběd, vyzkoušejte špagety s omáčkou z dýně. Příprava je velmi snadná, rychlá a určitě si pochutnáte…
Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve strouhance a poté ve vejci a opečeme na rozpálené pánvi (nejlépe vhodné do trouby).Na každý plátek opečeného masa dáme plátek…
Kuřecí křídla omyjeme, očistíme a rozřízneme v kloubku (viz poznámka). Do uzavíratelné misky dáme 1 l vody, přidáme sůl a cukr, pečlivě rozmícháme a vložíme do našeho …
Kuřecí křídla omyjeme, očistíme a rozřízneme v kloubku (viz poznámka). Do uzavíratelné misky dáme 1 l vody, přidáme sůl a cukr, pečlivě rozmícháme a vložíme do našeho …
Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky.Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.Pak přidáme…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Nakrájíme cibuli na hrubá půlkolečka. Rozprostřeme do pekáčku.V misce smícháme vrchovaté lžičky uzené papriky a cukru, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a tymián. Přilijeme…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažený kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Vlažné mléko smícháme s droždím a cukrem a necháme vyběhnout kvásek. Mezitím připravíme těsto z mouky, soli, oleje a přidáme vyběhnutý kvásek. Zpracujeme těsto, které se…
Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut. Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs.…
Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé …
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Fazolky předvařím v osolené vodě do poloměkka a scedím. Na másle osmažím cibulku, dám fazolky, chvíli osmažím a zaliji smetanou 33% tak, aby fazolky nebyly ponořené, a…
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…