Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Recept ještě nebyl hodnocenHorkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Cuketu můžeme připravit na sto různých způsobů - jedním z nich jsou i tenké plátky cukety naplněné šunkou a sýrem. Takovéto "řízečky" pak obalené v trojobalu smažíme…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
V létě, kdy cukety dozrávají ve velkém, hledáme nové recepty. Co třeba oblíbená sekaná? Spolu s ovesnými vločkami ji cuketa příjemně letně odlehčí a nastaví tak, že to…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžeme dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Rychlý minutkový guláš z vepřové kýty nepotřebuje dlouhé dušení jako hovězí maso. Vepřové nudličky se jen krátce osmahnou, provoní paprikou, česnekem a feferonkami, a…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Díky domácí pekárně můžete připravit kynuté těsto téměř bez práce. Využijte toho a upečte skvělé koláče s jablečnou náplní ovoněnou skořicí, posypané křupavou drobenkou.…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře.…
Chléb z červené čočky se nabízí jako zajímavá alternativa ke klasickému pečivu. Těsto na chléb, který je zcela bez mouky, je má v základu předem namočenou červenou čočku…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce,…
Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se…
Ovocné knedlíky patří k oblíbeným letním pokrmům. Připravené z různých těst, plněné ovocem ze zahrádky, mohou být pokaždé jiné. Vyzkoušejme je třeba z pevnějšího…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Golubce, holubky nebo holoubci? Více názvů pod sebou skrývá plněný zelný nebo kapustový list. Dobře vychucená náplň, pevně zavinout a podusit tak akorát na skus v husté…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…