Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Několik grilovacích marinád

Několik grilovacích marinád

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…

Bibinka

5 min

Česnečka s bílkovou jíškou

Česnečka s bílkovou jíškou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit.Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme.Vrátíme na sporák a mícháme, až se…

Eliza

25 min

Polévka s fazolkovými lusky

Polévka s fazolkovými lusky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.Přidáme fazolky,…

Masula

40 min

Mazanec

Mazanec

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Na velikonoční tabuli nesmí chybět tradiční mazanec, pečený na Bílou sobotu. Příprava je za pomoci domácí pekárny velice nenáročná a tak zvládne mazanec, provoněný…

Vlasticka

65 min

Roastbeef 2

Roastbeef 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Anglický roastbeef je vždy lákavou pochoutkou. Ačkoliv je příprava jednoduchá, zabere trochu více času. Výsledek ale bude stát za to. Díky přidanému kečupu bude mít maso…

Fantom

55 min

Ruský biftek

Ruský biftek

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…

Husarská roláda

Husarská roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Roláda z bůčku plněná mletým masem je lahodný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového bůčku s bohatou chutí kořeněné masové náplně. Tento sytý a vydatný pokrm, nabízí…

bubak03

110 min

Vepřové v leču na smetaně

Vepřové v leču na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Přidáme houby nakrájené na kousky, sušené předem…

Fenyklová polévka z Avignonu

Fenyklová polévka z Avignonu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…

maris

35 min

Křehkovice

Křehkovice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Smícháme mouku se solí, přidáme rozpuštěné máslo a studené mléko, propracujeme, necháme chvilku opočinout. Těsto rozdělíme na 12 dílů a upečeme v předehřáté troubě vždy…

Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mleté maso smícháme s vajíčky a okořeníme dle chuti. Toustový chléb nakrájíme na cca 1,5cm proužky. Směs si rozdělíme na 16 hromádek. Ze směsi tvoříme vždy tenkou…

Buřtgulášek

Buřtgulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka, dále nakrájíme uzeninu dle libosti a cibuli nakrájíme na jemno (jednu bramboru jemně nastrouháme na zahuštění).V hrnci…

dominickaa

40 min

Olomoucké medailonky

Olomoucké medailonky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maso smícháme s vejci, solí, prolisovaným česnekem a kořením, podle chuti můžeme přidat i jiné koření (mletá paprika, grilovací,...). Dobře promícháme. Každé kolečko…

Italská omáčka

Italská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso. Až bude maso orestované, okořeníme sladkou paprikou, bazalkou, solí, česnekem a přidáme loupaná rajčata. Chvíli dusíme a…

Frankfurtská polévka se zeleninou

Frankfurtská polévka se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…

ivulinka

40 min

Pikantní roštěnky

Pikantní roštěnky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Roštěnky odblaníme, po obvodu několikrát nakrojíme, jemně naklepeme, potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a necháme v chladu několik hodin, nebo přes noc odležet. Slaninu…

1 487 488 489 490 491 2146