

Pohanka zapékaná s tvarohem
Suroviny 2 porce
- 250 g pohanky bílé nepražené
- 1 PL másla
- 1 PL tuku na vymazání
- 300 g tvarohu na strouhání
- 1 dl smetany 12%
- 1 cibule žlutá
- 1 cibule červená
- 1 pórek
- 1 hrst petrželky
- 300 g žampionů
- 1/2 l vařící vody
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do vřící osolené vody vhodím máslo, přidám pohanku a míchám, než se mi začne znovu vřít. Stáhnu oheň, zakryji pokličkou a nechám na pomalém ohni zvolna vařit. Hlídám do momentu, než mi pohanka vtáhne všechnu vodu.
V dalším si osmahnu nakrájenou (krájím na tenké plátky, půl kolečka) cibuli a pórek (bílá část). Na vedlejší pánvičce si orestuji žampiony, hřiby došly.
Do horké pohanky nastrouhám nebo nadrobím tvaroh, přidám orestovanou cibuli, pórek a žampiony. Hodně, ale opravdu hodně, opepřím čerstvě mletým černým pepřem. Všechno pořádně promíchám.
Vymažu si formu na srnčí hřbet nebo kastrol, který se dá dát do trouby. Naplním ho směsí a peču ve vyhřáté troubě na 250°C cca 20–30 minut. Pak zaliji smetanou a zapeču ještě 10 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohanka zapékaná s tvarohem
-
Dobrý nápad
-
Tak dobre upravenú pohánku som ešte nejedla
A to pohánku robím často a na rôzne spôsoby. Akurát pohánku nevarím, ale zalejem horúcou vodou, zakryjem a strčím do perín ( do paplóna
). Vďaka za výborný recept
-
To musí být dobrota
. Pohanku mám ráda a naučila jsem ji jíst i zbytek rodiny, v téhle verzi nám bude určitě taky chutnat
-
Bezva!!!
-
Je to pěkné na pohanku se chystám
. Jen jsem chvíli přemýšlela, co je to pánská hrst petržílky