Chutný steak
Recept ještě nebyl hodnocenMaso potřeme olejem a důkladně posypeme solí a pepřem.Na velké (pokud možno nepřilnavé) pánvi dáme steaky a z obou stran opékáme asi čtyři minuty (podle tloušťky masa či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso potřeme olejem a důkladně posypeme solí a pepřem.Na velké (pokud možno nepřilnavé) pánvi dáme steaky a z obou stran opékáme asi čtyři minuty (podle tloušťky masa či…
Maso připravíme jak jsme zvyklí - naškrábeme, nakrájíme a rozkutrujeme.... Petrželku nasekáme na super jemno, nejlépe mandolínou.V misce smícháme maso s petrželkou,…
Vajíčka rozklepneme do mísy, rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme kelímek smetany, znovu lehce rozšleháme a přidáme nasekanou petrželkuOkraje toustů okrájíme a dáme…
Žampiony omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nejdříve vykrojíme nožíkem nožičky a pak je opatrně co nejvíce vydlabeme špičkou škrabky na brambory.…
Žampiony omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nejdříve vykrojíme nožíkem nožičky a pak je opatrně co nejvíce vydlabeme špičkou škrabky na brambory.…
Výživná smaženice zasytí i největšího jedlíka, zejména pak, pokud ji uděláte z dostatečného množství vajíček. V této smaženici jsou ukryté také štiplavé ředkvičky, které…
Připravíme světlé těsto, rozdělíme na dvě části. Zabalíme do folie, necháme v chladnu odpočinout, než připravíme těsto tmavé, které také rozdělíme na dvě části.Obě…
Připravíme světlé těsto, rozdělíme na dvě části. Zabalíme do folie, necháme v chladnu odpočinout, než připravíme těsto tmavé, které také rozdělíme na dvě části.Obě…
Maso v míse promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kdo má rád ostré, může přidat i kousek nakrájené pálivé chilli papričky.Mokrýma rukama tvoříme kuličky o…
Předehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme odváženou mouku s kypřícím práškem a přidáme cukry. Žloutky rozšleháme vidličkou v mléce a přidáme olej. Z bílků se…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a dáme stranou do mísy.Do druhé mísy rozklepneme vajíčka, rozšleháme je, osolíme a opepříme, přidáme mléko, mouku po…
Dáme předehřát troubu na 170 st.C. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně zašleháme nejdříve pískový, pak moučkový…
Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které osolíme, opepříme, posypeme trochou papriky a orestujeme lehce na oleji.Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme…
Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.Masové koule pak dále…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi papírem vystlaný a parmazánem vysypaný pečící plech (25x35 cm). Plátky dáváme v jedné vrstvě tak, aby…
Ve vodě dobře rozmícháme droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Je-li mouka více savá, můžeme jí 0,5-1 lžíci během hnětení přidat. Těsto by mělo být…
Vyzkoušejte při grilování něco nového a přihoďte k masu na gril i jarní cibulku! Stačí chvilka na grilu a cibulka získá velmi zajímavou chuť. Využijete ji jako…
Pšeno (jáhly) prepláchneme, zalejeme vodou asi 0,5 cm nad a uvaríme. Necháme zakryté vychladnúť.Uvarené pšeno, kyslé uhorky a cesnak spolu so soľou a nálevom rozmixujeme…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, cuketu nastrouháme na hrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s asi 4 stroužky česneku.Přidáme cuketu, orestujeme a zaprášíme…
Každý den bychom měli sníst dostatečné množství zeleniny a ovoce. S tímto salátem to půjde snadno. Ke kombinaci různých druhů zeleniny přidáme osvěžující sladko-kyselou…
Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku,…
V kastrůlku rozehřejeme máslo a vsypeme tarhoňu. Na mírném plameni ji necháme několik minut restovat.Přidáme hrášek, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí tarhoně…
Remosku vytřeme sádlem. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, pórek na proužky a promícháme s kmínem, orenganem, tymiánem, saturejkou, pepřem a solí. Dáme to na dno…
Remosku vytřeme sádlem. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, pórek na proužky a promícháme s kmínem, orenganem, tymiánem, saturejkou, pepřem a solí. Dáme to na dno…