Zimní polévka se šťávou z kyselého zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 872 kJ / 2 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 383,30 g |
Tuky | 122,80 g |
Vláknina | 7,02 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 48,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je starý, pochádza od mojej mamky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2010 11:22
Terka, pochvala od teba ma zvlášť potešila.
31. 12. 2010 10:50
Magdalenka, polievka je výborná Vždy sme robili polievku buď z bravčových kostí a mäsa alebo z kyslej kapusty. Zmiešať to dokopy - to nepoznám, a mňa to nikdy nenapadlo. Ale je to výborná kombinácia. Mám tam aj trošička kapusty, ako som naberala jušku, tak samozrejme aj troška kapusty vošlo a nechcela som to cediť, je to super
Máš 5. bodík
28. 1. 2010 19:18
Magdalénka děkuji ti,vyzkouším podle tvé rady a písnu ti jak dopadla
28. 1. 2010 18:41
Pre LEVIK, príp. aj iných: Pozerala som sa do svojich múdrych kníh. Na Liptove sa jedáva kyslá polievka, kde v kapustovej vode - zriedenej - sa varí mäso čerstvé aj údené, aj klobása príp. aj huby, aj celé ošúpané zemiaky. Zvlášť vo vode sa uvaria rezance - surové jemne nastrúhané zemiaky s polohrubou, hrubou múkou, na tenko vyvaľkať, nakrájať široké rezance. Mäso, klobása, zemiaky sa vyberú. Niekde sa mäso, klobása a zemiaky podávajú ako druhý chod, inde sa krájajú späť do polievky (podľa toho koľko mäsa sa použije). Na tanieri sa dajú uvarené rezance a zalejú polievkou.
Existuje viac receptov, podľa miestnych zvyklostí. Niekde sa varí iba s čerstvým mäsom.
Nemám odskúšané, možno sa nájde niekto iný, kto sa v liptovských polievkach vyzná viac a ozve sa.
28. 1. 2010 15:40
Tejaja, vidíš, to som netušila! Som rada za každú novú informáciu. Zdravím!
28. 1. 2010 14:38
Magdalenka, u nás sa používa na klasickú vianočnú kapustnicu práve iba tá voda - juška. Ale zelenina do nej neide. Ibaže teraz ja už ju nerobím ani na Vianoce, robím vynovenú, s kapustou, atď.
28. 1. 2010 14:35
Ja ti môžem poslať vodu...mne robí problémy, a poriadne...
28. 1. 2010 14:31
Magdalenko, já mám kysané zelí rovnou zavařené ve sklenicích. Takže načnu sklenici, zelí spotřebuju v kuchyni a "vodu" vypiju
28. 1. 2010 14:28
A ako to potom prežiješ?! stále dolievaj slanú vodu do súdka, ono sa je narobí jedna radosť...
28. 1. 2010 14:25
Když u nás je ten problém, že já šťávu ze zelí s rozkoší vypiju samotnou
28. 1. 2010 14:19
Jani, nie je to kapustnica - lebo sa použije iba samotná voda z kyslej kapusty ku koncu varenia. Mäso a zelenina sú podstatné, plus tá kyslá voda, príp. aj klasické domáce rezance. Mamka robila aj tie guličky, či knedlíčky, priemer asi 3 cm. Vlastne je možná verzia aj s údeným mäsom, ale tú sme nevarievali. To sme dávali do klasickej kapustnice.
Ja osobne ju nevarím, mojim deťom nechutila...
A každý si môže pridať čo mu chutí...povedala by som, že biele víno asi áno.
28. 1. 2010 11:50
Magdalenko uděluji bod
,,
28. 1. 2010 09:10
Magdalenko, mohli bychom přidat i trochu červené frankovky?
27. 1. 2010 23:35
Magdi, je to trošku podobné kapustnici, jak ji dělávám. Nedavám mleté maso, myslím tím ty kuličky. Já většinou uvařím koleno, ale jinak i uzené žebra, cokoliv a pak přidám malinko zelí a tu vodu ze zelí a do toho zvlášť, aby si každý dal, kolik chtěl halušky. To je pak síla a jo, ještě nakrájím hodně česneku!! Tuhle tvou verzi určitě taky vyzkouším...achaláááj machaláááj a bude to!
27. 1. 2010 22:52
Já přidávám ještě bobkový list a nové koření a dlouho jsem nedělala, takže děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno před 5 hodinami

Česnečka z Loštic
Přidáno před 7 hodinami

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Přidáno před 10 hodinami

Cizrnová "pizza"
Přidáno před 13 hodinami

Pikantní rukolový salát
Přidáno 15. 5. 2022 15:02

Brambory pečené v olivové hořčici
Přidáno 15. 5. 2022 10:08
Právě bylo uvařeno:

Maminčiny palačinky
uvařil/a harovs
před 4 hodinami

BeBe střecha s banánem
uvařil/a Lpetrzilkova
před 6 hodinami

Makovo-jablečný koláč
uvařil/a Petra Dvor.
před 7 hodinami

Tvarohová bublanina s ovocem
uvařil/a lemarti
před 7 hodinami

Tuňáková pomazánka s avokádem
uvařil/a Ucilu
před 9 hodinami

Domácí kmínový chleba
uvařil/a Sisoidka
před 10 hodinami

Pizza jako z pizzerie
uvařil/a Petaja
před 10 hodinami

Křehoučké jogurtové řízky
uvařil/a Brumaire
před 11 hodinami

Fazolky a kuřecí na paprice
uvařil/a monyss
před 12 hodinami

Nadýchaný piškotový korpus
uvařil/a Elide
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: polévka z kyselého zelí polévka juška voda z kyselého zelí polévka z vody ze zelí recepty z kyselého zelí voda ze zelí polévka z vody z kyselého zelí juška recept polévky z kyselého zelí juška polévka polévka ze šťávy z kysaného zelí zimní polévka recepty kapustová polevka z kisely polevka z vody kyselého zelí liptovská kapustnice kyselé zelí recept polévka s kyselého zelí polévka z vody z kyselého zelí co s vodou ze zelí polevka se stavou z kysaneho zeli
Suroviny: kosti vepřové, zelenina kořenová, pepř, cibule, maso vepřové mleté, vejce, česnek, pepř, mouka, rýže, sůl, lák ze zelí
Zimní polévka se šťávou z kyselého zelí
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mw4P
15 názorů