Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní polévka se šťávou z kyselého zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 1. 2010 22:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 872 kJ / 2 837 kcal
Bílkoviny383,30 g
Tuky122,80 g
Vláknina7,02 g
Cholesterol 987 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,57 g
Sacharidy48,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je starý, pochádza od mojej mamky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

31. 12. 2010 11:22

Terka, pochvala od teba ma zvlášť potešila.

tejaja tejaja

31. 12. 2010 10:50

Magdalenka, polievka je výborná:yes: Vždy sme robili polievku buď z bravčových kostí a mäsa alebo z kyslej kapusty. Zmiešať to dokopy - to nepoznám, a mňa to nikdy nenapadlo. Ale je to výborná kombinácia. Mám tam aj trošička kapusty, ako som naberala jušku, tak samozrejme aj troška kapusty vošlo a nechcela som to cediť, je to super :yes::-D Máš 5. bodík ;-)

Levik Levik

28. 1. 2010 19:18

Magdalénka děkuji ti,vyzkouším podle tvé rady a písnu ti jak dopadla;-)

magdalenka magdalenka

28. 1. 2010 18:41

Pre LEVIK, príp. aj iných: Pozerala som sa do svojich múdrych kníh. Na Liptove sa jedáva kyslá polievka, kde v kapustovej vode - zriedenej - sa varí mäso čerstvé aj údené, aj klobása príp. aj huby, aj celé ošúpané zemiaky. Zvlášť vo vode sa uvaria rezance - surové jemne nastrúhané zemiaky s polohrubou, hrubou múkou, na tenko vyvaľkať, nakrájať široké rezance. Mäso, klobása, zemiaky sa vyberú. Niekde sa mäso, klobása a zemiaky podávajú ako druhý chod, inde sa krájajú späť do polievky (podľa toho koľko mäsa sa použije). Na tanieri sa dajú uvarené rezance a zalejú polievkou.
Existuje viac receptov, podľa miestnych zvyklostí. Niekde sa varí iba s čerstvým mäsom.
Nemám odskúšané, možno sa nájde niekto iný, kto sa v liptovských polievkach vyzná viac a ozve sa.

magdalenka magdalenka

28. 1. 2010 15:40

Tejaja, vidíš, to som netušila! Som rada za každú novú informáciu. Zdravím!

tejaja tejaja

28. 1. 2010 14:38

Magdalenka, u nás sa používa na klasickú vianočnú kapustnicu práve iba tá voda - juška. Ale zelenina do nej neide. Ibaže teraz ja už ju nerobím ani na Vianoce, robím vynovenú, s kapustou, atď.;-)

magdalenka magdalenka

28. 1. 2010 14:35

Ja ti môžem poslať vodu...mne robí problémy, a poriadne...:-D

zizala zizala

28. 1. 2010 14:31

Magdalenko, já mám kysané zelí rovnou zavařené ve sklenicích. Takže načnu sklenici, zelí spotřebuju v kuchyni a "vodu" vypiju :-p:-p

magdalenka magdalenka

28. 1. 2010 14:28

A ako to potom prežiješ?! stále dolievaj slanú vodu do súdka, ono sa je narobí jedna radosť...

zizala zizala

28. 1. 2010 14:25

Když u nás je ten problém, že já šťávu ze zelí s rozkoší vypiju samotnou:-8:-8

magdalenka magdalenka

28. 1. 2010 14:19

Jani, nie je to kapustnica - lebo sa použije iba samotná voda z kyslej kapusty ku koncu varenia. Mäso a zelenina sú podstatné, plus tá kyslá voda, príp. aj klasické domáce rezance. Mamka robila aj tie guličky, či knedlíčky, priemer asi 3 cm. Vlastne je možná verzia aj s údeným mäsom, ale tú sme nevarievali. To sme dávali do klasickej kapustnice.
Ja osobne ju nevarím, mojim deťom nechutila...
A každý si môže pridať čo mu chutí...povedala by som, že biele víno asi áno.

Levik Levik

28. 1. 2010 11:50

Magdalenko uděluji bod
,:yes::yes:,

gmptop gmptop

28. 1. 2010 09:10

Magdalenko, mohli bychom přidat i trochu červené frankovky? :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 1. 2010 23:35

Magdi, je to trošku podobné kapustnici, jak ji dělávám. Nedavám mleté maso, myslím tím ty kuličky. Já většinou uvařím koleno, ale jinak i uzené žebra, cokoliv a pak přidám malinko zelí a tu vodu ze zelí a do toho zvlášť, aby si každý dal, kolik chtěl halušky. To je pak síla a jo, ještě nakrájím hodně česneku!! Tuhle tvou verzi určitě taky vyzkouším...achaláááj machaláááj a bude to!:-)):-)):-)):yes:

spagetka spagetka

27. 1. 2010 22:52

Já přidávám ještě bobkový list a nové koření :-p:-p:yes::yes: a dlouho jsem nedělala, takže děkuji :-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z kyselého zelí polévka juška voda z kyselého zelí polévka z vody ze zelí recepty z kyselého zelí voda ze zelí polévka z vody z kyselého zelí juška recept polévky z kyselého zelí juška polévka polévka ze šťávy z kysaného zelí zimní polévka recepty kapustová polevka z kisely polevka z vody kyselého zelí liptovská kapustnice kyselé zelí recept polévka s kyselého zelí polévka z vody z kyselého zelí co s vodou ze zelí polevka se stavou z kysaneho zeli

Suroviny: kosti vepřové, zelenina kořenová, pepř, cibule, maso vepřové mleté, vejce, česnek, pepř, mouka, rýže, sůl, lák ze zelí

TopRecepty.cz

Zimní polévka se šťávou z kyselého zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw4P