Domácí švestková marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenZe švestek nemusíte připravovat jen povidla. Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze švestek nemusíte připravovat jen povidla. Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem…
Zajímavý a neobvyklý moučník, který je tvořen kombinací křehkého těsta, povidlové náplně s ovocem a upečené krupicové kaše. Koláč je opravdu velmi vláčný a šťavnatý a…
Velké kynuté buchty, plněné čerstvými švestkami a makovou náplní, jsou opravdovou pochoutkou. Do pečení se mohou pustiti i začátečníci, s naším podrobným návodem je…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Všechny ingredience na těsto dáme postupně do mísy a umícháme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozetřeme do ní těsto. Švestky rozpůlíme,…
Nejdříve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme kostku droždí, zasypeme lžící cukru, necháme společně rozpustit, zalijeme cca 10 lžícemi vlažného mléka a poprášíme lžící…
Tofu rozdrobit a s olejem krátce umixovat (vytvoří se jakoby tofu tvaroh). Na vále pak smíchat s moukou, krupičkou, solí a vejcem. Množství je orientační, podle toho,…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané…
Mouku trochu osolíme, přidáme vejce, vodu a vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme váleček, nožem nakouskujem a každou švestku zvlášť zabalíme a uděláme kuličku.Pořádně…
Nejprve jsem připravila drobenku. Do mísy jsem nasypala mouku, třtinový cukr, přidala změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny jsem prsty propracovala a hotovou drobenku…
Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí! Připravte si je i Vy.…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Rychlý a snadný ovocný koláč, jehož těsto se nenechává kynout, ale rozvaluje se ihned po uhnětení. Díky tomu ho můžete mít už za hodinu na stole. Doplňuje ho lahodná…
Krásně vláčného těsta docílíte tím, že do něj přidáte bílý jogurt. Pokud zvolíte náplň švestek a sezónní rebarbory, získáte koláč s příjemnou sladkokyselou chutí, která…
V míse smícháme mouku se sodou a cukrem, přidáme olej, vejce a promícháme. Nakonec těsto zředíme podmáslím nebo jiným kysaným mlékem, promícháme a nalijeme na plech s…
Vejce, cukr a jogurt utřeme, přidáme mouku s práškem do peč. Malý pekáček (dortovou nebo koláčovou formu) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme mléko a olej, poté mouku smíchanou se sodou a perníkovým kořením. Nakonec vmícháme rum a nadrobno nakrájené švestky. …
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Švestky nakrájíme na menší kousky a zakapeme rumem. Z ostatních přísad uděláme těsto a dáme do něj švestky v rumu.Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. A pečeme asi…
Mixujeme ořechy se sušeným ovocem, dokud nevznikne jemnější drť. Rozpustíme máslo a smícháme s ořechy. Másla musí být dostatečné množství - když je ho v poměru k ořechům…
Uvaříme rýži skoro doměkka s mlékem. Mléko přidáváme postupně a často mícháme. Necháme vychladnout.Do vychladlé rýže přidáme žloutky s cukrem a sníh z bílků.Do máslem…
Nadúrodu švestek není třeba sbírat pouze do slivovice či povidel. Pěkné, zdravé švestky opláchneme, vypeckujeme a všechny najednou usušíme na plechu v troubě. Dobře…
Sladkokyselá, lehce pikantní švestková omáčka s uzeným nádechem. Skvělá volba ke grilovanému masu, nebo do marinády na pečená žebra či kolena. Připravte omáčky větší…
Švestkové buchty patří mezi tradiční pochutiny naší kuchyně. Zvlášť pak ty kynuté. V tomto receptu najdete inspiraci na plněné kynuté buchty, tedy buďáky či slíváky, s…