Pizza roládky
Recept ještě nebyl hodnocenDroždí rozdrobíme do mísy, posypeme moučkovým cukrem a necháme rozpustit. Pak vmícháme mouku, vodu, vejce, sůl, oregano a 2 lžíce oleje. Vypracujeme pružné pevné těsto a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Droždí rozdrobíme do mísy, posypeme moučkovým cukrem a necháme rozpustit. Pak vmícháme mouku, vodu, vejce, sůl, oregano a 2 lžíce oleje. Vypracujeme pružné pevné těsto a…
Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Na vetsi panev dame umlete hovezi maso a pri stredni teplote opekame maso pri stalem michani do zhnednuti. Asi 5 az 10 minut. Potom pridame rozmackany cesnek, nakrajenou…
Lilky omyjeme, podélně v pruzích z nich škrabkou na brambory oloupeme slupku - vypadají pak jako zebra (trojobal tím na lilcích lépe drží, nepadá), nakrájíme na tenká …
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, na trošce oleje orestujeme dozlatova a necháme vychladnout.Dýním odkrojíme kousek horní části se stopkou a vydlabeme. Vnitřek…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Kopřivy jsou velmi rozšířeným plevelem, jsou ale zdravé a jídlu dodají hezkou barvu i svěží chuť. Vyzkoušejte je například zapečené s bramborami a krůtím masem. Vše…
těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…
Kabanos nakrájíme na tenké plátky, rozšleháme vajíčka s mlékem a pepřem, přidáme nahrubo nastrouhaný ementál, najemno nakrájené zelené (libeček, bazalka, medvědí česnek)…
Do každého prsa uděláme z boku hluboký zářez (vytvoříme kapsu). Mozzarellu nakrájíme na plátky. Do kapsy dáme střídavě mozzarellu, rajče, bazalku. To vše 2x. Povrch…
V osolené vodě uvaříme lasagne. Na oleji zpěníme bazalku, zalejeme mletými rajčaty a bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit. Dno zapékací misky poklademe…
Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené…
Troubu zapneme na 250 °C na horní ohřev nebo na režim grilování. Cibulku nakrájíme na plátky. Rajčátka rozpůlíme. Vejce rozšleháme, lehce zalijeme smetanou, ochutíme…
Chleba nakrájíme na kousky, zakápneme olejem a promícháme s utřeným česnekem. Dáme opéct do trouby do křupava.Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky. Smícháme olej s octem a…
Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky debrecínky. Mozzarellu nakrájíme na plátky a naklademe na debrecínku. Bazalku natrháme na kousky a posypeme…
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Na velký plech dáme pečící papír a na něm vyválíme tenkou placku s vyvýšenými okraji. Potřeme sekanými rajčaty a střídavě…
bagetu si zešikma nakrájíme na plech dáme pečící papír nakrájené bagetové kousky si dáváme na plech pokapeme olivovým olejem na bagetu dáme rajčata nakrájená na…
Omytou zeleninu a mozzarelu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením na mozzarelu, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Můžeme podávat jen tak nebo s rozpečenou…
Lilek nakrájíme na plátky necelý centimetr silné, osolíme je a necháme asi 20 minut v klidu.Odleželé plátky lilku otřeme, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem,…
Cibuli si pokrájíme na jemno a necháme zpěnit na lžíci oleje. Přidáme očištěné žampiony na kostičky a zarestujeme 2-3min. Odstavíme z ohně a opatrně vmícháme pokrájený…
Cukety nakrájíme na 1cm plátky. Cibuli, nivu a mozzarelu na užší plátky. Na cuketu začneme klást postupně slaninu,sýr a nakonec cibuli. Okořeníme a osolíme a zabalíme do…
Celer oloupeme, překrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě cca 10-15 min. Cubuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, mozzarelu na plátkym syrovou kapustu na…
Upečeme. Po upečení koláč potřeme česnekovým olejem-něco jako když se potírají langoše - dodá to koláčům a především suchým okrajům neuvěřitelně dobrou chut a vůni.
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Historie vánočních tradic: Víte, že kapra v trojobalu na Štědrý večer jíme teprve sedmdesát let?
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Sladkokyselá meruňková omáčka: Luxusní doplněk k tvarohovým nokům, bramborovým šiškám i drůbežímu masu