Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Recept ještě nebyl hodnocenSlaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha receptů na využití cuket. Díky přidání bílkového sněhu bude krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřísáhlým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha receptů na využití cuket. Díky přidání bílkového sněhu bude krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřísáhlým…
Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit,…
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Brokolice je výborná zelenina, která se dá použít v různých úpravách. Tyto placičky se sýrem si oblíbí zejména děti, které by jinak brokolici nesnědly. S přípravou vám…
S létem přichází i sezóna cuket, zeleniny, kterou zkraje léta netrpělivě vyčkáváme, avšak při jejich bohaté úrodě nám dochází inspirace, jak ji využít. Cuketa na česneku…
Třetinu brambor uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka, oloupeme je a nastrouháme. Zbytek brambor pouze oloupeme, ale nevaříme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Kuřecí plátek podávaný s broskví, šunkou a sýrem patří dnes mezi retro pokrmy. Pokud právě tohle jídlo milujete, určitě vyzkoušejte tento recept. Je to jednoduché,…
Ham and eggs, neboli česky hemenex, je univerzální jídlo, které si můžete obměnit dle chuti nebo zásob v lednici. Ať už si ho připravíte jako vydatnou snídani nebo…
Chystáte pohoštění na rodinnou oslavu nebo jen tak k posezení s přáteli? Jistě oceníte inspiraci na jednohubky, při jejichž přípravě můžete naplno popustit uzdu své…
Špagety s mletým vepřovým masem zvládnete uvařit i během hektických dnů, ale přijdou k chuti i jako nenáročný oběd na chalupě. Na výběru masa si dejte záležet, na chuti…
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením na poutích i na koupalištích. Tuto smaženou dobrotu si ale můžete vyrobit i doma. Vyzkoušejte naši oblíbenou mini verzi.…
Zapečený lilek s vejcem je jednoduchý a dobrý. Tato kombinace se skvěle hodí jako lehká večeře, nebo zajímavý předkrm. Díky pečení se chutě krásně propojí a vytvoří…
Občas nám zůstane trochu hotové bramborové kaše od oběda. Jak ji nejlépe spotřebovat? Přidáme k ní pár dalších surovin, promísíme a ze vzniklého těsta usmažíme menší…
Křupavé a jednoduše geniální, takové jsou sýrové tyčinky podle našeho receptu. Jednoduché party tyčinky ze 4 surovin si nejlépe vychutnáte k vínu nebo pivu, ale pozor -…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Snadná večeře v podobě zapečených chlebíčků přijde k chuti dětem i dospělým. Využijete na ni zbylou veku nebo toustový chléb a hotová je během 30 minut. Zapečené…
Jednoduché rizoto s mletým masem stihnete připravit k večeři i ve všední den. Oblíbená kombinace rýže a mletého masa je doplněna sterilovanou paprikou a hráškem.…
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Smíchat všechny suroviny a dát na 1 hod do ledničky. Vyválet tenké těsto, skleničkou uděláme kolečka, dáváme na pečící papír. Pečeme na 180 °C na 8 minut.
Brambory zapečené různými způsoby jsou mezi lidmi všeobecně oblíbené. Podle tohoto receptu je zapékáme se smetanou a kuřecím masem, které jsme zabalili ve slanině.…
Mleté maso smícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a po trochách přidáváme studené mléko, až nám vznikne středně hustá hmota. Ke konci vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý…
Jemná smetanovo-sýrová omáčka sklidí úspěch nejen u dětí, ale i u dospělých strávníků. Omáčka s kuřecím masem, paprikou, ochucená česnekem, podávaná s těstovinami…
Květák povaříme v osolené vodě, nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do žluta na sádle. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Květák pokrájíme nadrobno,…