Fazolačka s tarhoňou
Recept ještě nebyl hodnocenZejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této luštěninové polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa. Vůni ji dodá česnek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 509 kJ / 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 1,20 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,15 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 74,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této luštěninové polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa. Vůni ji dodá česnek…
Všichni milujeme recepty z jednoho hrnce či pánve. Je to snadné, rychlé a jednoduché. Vyzkoušejte kuřecí maso s tarhoňou, s vůní česneku a lehkou zeleninou a potěšte…
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Jak to tak bývá, někdy nám zbydou suroviny z předchozího vaření a je škoda toho nevyužít. Takto vznikají nejlepší jídla z jednoho hrnce. Tarhoňa s uzeným masem a houbami…
Pokud hledáte inspiraci na svěží a rychlý jarní oběd, vyzkoušejte toto výborné "rizoto" z tarhoni a kuřecího masa. Medvědí česnek dodá jídlu skvělou vůni a díky smetaně…
Vydatné a lahodné podzimní jídlo, které vykouzlíte za pár minut. Tarhoňa s kuřecím masem na houbách se hodí kdykoliv se vám nechce trávit v kuchyni příliš mnoho času a…
Tarhoňa s pikantní rajčatovou omáčkou a restovaným kuřecím masem udělá na stole spoustu parády. Šťavnaté maso, chutná a voňavá omáčka a sypká tarhoňa. Pokrm, který…
Tarhoňa je úžasná těstovina s jednoduchou přípravou, která se zabydlela i v našich kuchyních. Doplněna voňavou slaninou, žampiony a aromatickými sušenými rajčaty bude…
Tarhoňa si zvolna razí cestičku do našich kuchyní. Je velmi jednoduchá na přípravu a má všechny výhody těstovin. Ochotně přijme chuť masa, koření a zeleniny. Při…
Tarhoňa je těstovina, která je typická pro slovenskou a maďarskou kuchyni. Její využití je opravdu pestré, připravit ji můžeme jak naslano, tak i nasladko. Vyzkoušejte k…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto výtečném pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Cibuli pokrájíme na jemno, osmažíme na oleji, přidáme houby, chvilku restujeme - 2-3 minutky, pak přidáme tarhoňu, pak dáme vodu (na 2 hrnky tarhoni dávám 3 hrnky vody) …
1.ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody 2.do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja 3.keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste…
Tarhoňu uvaříme v osolené vodě cca 8 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené drůbeží maso,…
Není nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit.…
Maso nakrájíme na větší kostky a poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Na sádle opečeme cibuli s česnekem. Když začne cibule…
Pokud ještě neznáte tarhoňu, určitě vyzkoušejte tuto chutnou rychlovku. Tarhoňa - to jsou drobné kuličky z nudlového těsta, které se skvěle hodí k masu. V tomto receptu…
Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do…
Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou a voňavým kořením, je ideální jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k masu nebo rybám je vynikající. Pečením v troubě získá…
Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti).Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče.Do pekáče s cibulí vložíme očištěná…
Šťavnatá hovězí roštěná na okurkách a hořčici s uzenou slaninou a uvařenou tarhoňou je sytým jídlem, které zahřeje nejen za chladných dní. Příjemná nakyslost okurek se…
Na oleji opečeme nejdříve cuketu dočervena a odložíme do mísy. Stejně tak postupujeme s cibulí, k níž po chvíli přidáme pórek. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Tato drobná těstovina má velkou škálu použití. Zkuste ji třeba zapéct s rajčaty a paprikou, dochutit bazalkou a oreganem a hustě zasypat tvrdým sýrem. Příprava vám…