Bábovka s mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenVejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno…
Formu na bábovku vymažeme tukem (já používám heru, která mi zbude )a poté vysypeme hrubou moukou.Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme tuhý sníh.Heru ušleháme do "pěny" a…
Většina z nás listové těsto kupuje, ale díky tomuto receptu ho zvládnete připravit i u vás doma. Snad každý zná štrúdl z listového těsta, ale co třeba takový krémeš,…
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert…
Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučenýma rukama pak těsto rovnoměrně "rozplácáme" na vymazaný a vysypaný hlubší…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Mouku, sýr a Heru smícháme dohromady. Z těsta jsem si udělala válec o průměru asi 8 cm, nakrájela na dílky. Každý jsem zakulatila a na plechu do něj udělala důlek.…
ZÁKLAD - 30 dkg polohrubé mouky,10 dkg hery, 10 dkg moučkového cukru, 1 kžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva 4 lžíce mléka, vše zamíchat a vytvořit těsto, déle trvá než se…
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut…
Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je…
Třívrstvý koláč vás nadchne. Suroviny na korpus odměříte pomocí skleničky, krém z tvarohu je velmi jednoduchý a snadný na přípravu a poslední pudinková vrstva, s…
Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou…
Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou…
Výborné křehké plněné šátečky. Jsou kynuté, avšak těsto není třeba nechat odpočívat, vykyne v troubě. Plníme náplní připravenou z pudinku a tvarohu. Skvěle se hodí k…
Na vál dáme mouku, uděláme důlek, přidáme cukr, vejce, mléko, prášek do pečiva, Heru, citronovou kůru a vanilku.Na vymaštěný hluboký plech dáme větší polovinu těsta,…
Jablečná buchta, známější pod názvem Americká buchta, je lahodný dezert plný šťavnatých kousků jablek zabalených do nadýchaného těsta, které se rozplývá na jazyku.
Ušleháme cukr a žloutky, přidáme vodu, mouku a nakonec sníh. Upečeme. Uvaříme pudink (mléko, cukr, pudinky), po vychladnutí zašleháme tvaroh a heru. Namažeme na korpus…
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Mřížkový koláč vypadá velmi slavnostně, jeho příprava však není nikterak náročná. Snadné těsto, kterým vyložíte plech, na něj pokladete jablkovou náplň se skořicí a celé…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme měkké máslo (ne rozehřáté) a vše ostatní a…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vejci, Herou případně trochou mléka a vypracujeme hladké těsto, ze kterého 1/4 oddělíme. Zbylé těsto vyválíme na plech a…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Asijská kuchyně: To nejlepší z jejich regionů. Ochutnali jste už krevety v tempuře nebo pekingskou kachnu?
Tak trochu jiné lívance: Mexické buñuelos jsou tenké, křupavé a přímo omamně voní skořicí a anýzem
Pečená bramborová roláda: Nejlepší je plněná směsí uzeného masa a kysaného zelí, před vysušením ji ochrání pečicí papír a sádlo