Pařížské řezy Danča
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen…
Mouku s cukrem prosejeme a smícháme se solí.Přidáme tvaroh a nakrájenou Heru.Vypracované těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout.Vychlazené Ledové kaštany nastrouháme…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu v ledničce odležet. Potom vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka, v polovině vykrojíme středy malým kolečkem.…
Kaštany rozehřejeme s oběma cukry nad vodní lázní, když se rozehřejí, postavíme na plotnu a přiléváme smetanu a mléko. Zahříváme cca 10min, až se suroviny spojí …
Bílky vyšleháme do pevné pěny se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr. Potom po jednom přidáváme žloutky a nakonec postupně lehce přimícháme mouku předem promíchanou…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Těsto dáme do strojku a vytlačujeme co nejužší tyčinky, které klademe na plech s pečícím papírem. Při pečení ještě nabudou, tak…
Ušleháme žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme 4 PL vody. Vmícháme mouku se sodou a sypkou kávu Nescafé. Vše našleháme do pěny a nalijeme na plech s pečícím papírem, který potřeme…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Buchta : Celá vejce šleháme s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a šleháme do zhoustnutí, pak přidáme vlažnou vodu a opět chvíli šleháme. Na konec přidáme všechnu mouku.…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že…
Pod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Za nedělní oběd se určitě hodí vymazlený moučník. Což třeba zkusit tyto řezy s pudinkovým jahodovým krémem a čokoládovou polevou? Není zdaleka tak složitý, jak se na…
Hledáte dokonalý moučník na víkend? Tak to jste tu správně. Podzimně laděný nadýchaný řez s chutí marmelády, kterou si zvolíte podle své chuti. Těsto pak doplní také…
Domácí nugátové čokoláda proložená lahodnou ořechovou náplní a připravená v malinkých papírových košíčcích je oblíbeným cukrovím všech generací. Od těch nejmenších po ty…
Pokud máte rádi tyčinku Ledové kaštany, je toto cukroví pro vás jako stvořené. Krém ochucený tyčinkou z hořké čokolády použijete na slepení křehkých koleček. Ledové…
Poněkud náročnější recept na velmi oblíbené vánoční kokosky plněné čokoládovým krémem, ale pokud se do nich pustíte, rozhodně budete nadšení a nezůstanete u jednoho…
V zimním a vánočním období připravujeme kromě cukroví také různé nápoje, třeba sladké likéry. Jeden takový můžeme připravit i z oblíbených Ledových kaštanů. V nealko…
Vánoční stromečky z kakaového těsta, slepené máslovým krémem a namočené do čokoládové polevy z Ledových kaštanů, můžete dozdobit cukrářským zdobením, čokoládovými…
Stále oblíbenější dezerty do skleniček zvládnete připravit, i když je návštěva přede dveřmi. Střídají se v nich vrstvy krému, ovoce a čokolády. Máme pro vás zrovna…
Dokonalé řezy potěší nejen na Valentýna. Jemný a nadýchaný piškot doplňuji dva lahodné krémy. Jeden tvarohový s čokoládou a druhý smetanový. Mezi ně pak patří kousky…