Výborné sarmy
Recept ještě nebyl hodnocenListy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
Domácí sušená rajčata jsou lahodný způsob, jak uchovat chuť léta. Voňavá a všestranně použitelná - hodí se do salátů, těstovin, pomazánek i na pečivo. Skvělý způsob, jak…
Skvělá svačina nebo večeře v podobě sýrového chlebíčku s chřestem udělá radost celé rodině. Chlebíček je plný sušených rajčat, kaparů a voní tymiánem. Můžete jej…
Vinná klobása je v mnoha domácnostech oblíbeným vánočním jídlem. Věděli jste ale, že se dá snadno připravit i na grilu? V doprovodu grilované zeleniny a vlastnoručně…
Troubu předehřejeme na 200 °C.Na plech položíme alobal a do něj vložíme všechen česnek rozebraný na měsíčky a zakápneme 1 lžící olivového oleje. Alobal zabalíme a…
Králíka na smetaně nebo na česneku zná téměř každý, ale co takhle vyzkoušet ho letos v létě na grilu? Před samotným grilováním ho necháme odpočinout v marinádě z vína a…
Čerstvá rajčata jsou nejlepší v létě. Uchovejte si i na zimu takovou chuť léta. Půlky rajčat stačí vyskládat na plech, potřít směsí česneku a koření a upéct. Upečená…
Luštěniny by měly být součástí vyváženého jídelníčku hlavně díky jejich obsahu rostlinných bílkovin a vlákniny. Připravte jednoduché pyré z červené čočky, které můžete…
Jak neobyčejně připravit vepřové kotlety s kostí vám ukáže tento recept. Základem je omáčka z koření, javorového sirupu a rozmarýnu. Tou poté přelíváme opékané kotlety,…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
V kastrolu rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme nakrájená játra a orestujeme.Zalijeme vínem a necháme odpařit, pak…
Brambory zbavíme slupky a lisem na brambory nebo na jemném struhadle nastrouháme a dáme do mísy. K bramborám přidáme žloutek, na malinké kostičky pokrájený čedar, sůl,…
Plecko omyjeme, osušíme, zbavíme blan a případného tuku a nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Ty naklepeme a z obou stran osolíme. Jalovcové kuličky v hmoždíři…
Chleba nakrájíme na krajíčky a ty na menší kostky. Dáme do větší mísy a zalijeme chladným vývarem.Růžičky brokolice vložíme do osolené vroucí vody a 3 minuty povaříme.…
Zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory na menší kostky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.Ve větším hlubším hrnci opečeme ze…
Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně nožem nařízneme ve tvaru mřížky. Půlky lilků naskládáme do pekáče vedle sebe a poctivě zakápneme olivovým olejem.Posypeme…
Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku…
Tento recept z remosky je ideální pro milovníky výrazných chutí a jednoduché přípravy. Masové ruličky jsou naplněné šťavnatým masem a pikantním kořením a pečením v…
Kuřecí prsa rozpůlíme a pak nakrájíme na větší nudličky. Ve větší míse smícháme všechny ingredience, maso do vzniklé směsi naložíme a necháme v chladu, nejlépe přes noc,…
Kapří maso má většina z nás spojené s vánočními svátky a řízky v trojobalu. V létě můžete čerstvě ulovenou rybu upéct v pekáči na lůžku ze zeleniny. Kapra předem…
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na…
Brambory a mrkev den předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Druhý den zeleninu zbavíme slupky a pokrájíme ji na kousky. Vložíme do zapékací mísy. Přidáme také přepůlené…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Stehna omyjeme, osušíme a důkladně ze všech stran obalíme v koření Pečené kuře. Cibulky nakrájíme na kolečka a česnek na tenké plátky, které dáme do hlubšího pekáče s…