Bochník se sýrem a cibulí

Slané pečivo Doba přípravy: 90 min.těsto, 45 min kynutí , 25-30 min. pečení 16 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 90 min.těsto, 45 min kynutí , 25-30 min. pečení 16 názorů

Suroviny

1 hrnek teplé vody
1 PL sušeného polotučného mléka
1 KL soli
1 KL cukru
1 PL slunečnicového oleje
1/2 KL sušeného tymiánu
1/2 KL sušeného oregana
1/4 KL cayenského pepře
3/4 hrnku hladké mouky
1 KL sušeného droždí
1 malou cibuli
125 g sýru Čedar
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, mléko, koření, mouku a droždí dáme do pekárny na program "TĚSTO".

  2. Cibuli nakrájíme najemno a Čedar nastrouháme nahrubo. Chvilku před dokončením míchání, cibuli a 100g sýru přidáme do pekárny.

  3. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, krátce prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. vZ dílů vyválíme koule a sedm jich rozmístíme dokola v kulaté dorové formě. Sedmou dáme do středu. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout.

  4. Pak potřeme mlékem a posypeme zbytkem Čedaru.

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 25 - 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept byl použit z knihy 100 receptů pro domácí pekárnu - Vicki Smallwood

Komentáře k receptu Bochník se sýrem a cibulí

  • janatka janatka

    Doogo::-pNeměla jsem kayenský pepř,tak jsem dala obyčejný černý pepř a místo sušeného mléka(to kupuji hrozně málo,ono hodně rychle zatvrdne ,když se s ním nic nedělá)dala sypkou smetanu do kávy a chtěla bych se zeptat proč se to tam dává???.Jinak chlebík moc dobrý!!!!:yes:Krásně nadýchný a moc chutný.:-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Nápaditý recept. :-!:-)):yes::yes::yes: +14

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Vypadá to super, jen na jedné fotce-těsto vyválíme na 7 stejných dílů a počítám osm :-D čtu špatně, nebo špatně počítám :-D. Ne sranda, však to je jedno, 7 nebo osm :-)Doogo, letí boďan, za krásnou práci tvých rukou :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :yes:Vypadá lákavě! (Prosím, co znamená ta jednička na konci surovin?)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Ale Cardanko, pekárna není nutná, to těsto můžeš uhníst jakkoli. V pekárně to dá míň práce, těsto se tam uhněte a i vykyne. :-8
    Aspoň v té naší, prý existují pekárny bez kynutí, já ji ještě neviděl. V něčem je halt ta Amerika sto let za opicema.;-(

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Bohužel pekárnu nemám, leč receptík je velmi lákavý:-p;-):yes:9.bodík

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty jeden pekaříku!! To je nádhera!!:-O:yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    V receptu to není psané, ale já jsem jí pro jistotu trochu vymázl.

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Určitě zkusím.:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Doogo a tu formu si vymazal nebo ne?

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    Přesně tak. Forma je rovná. Toto se ti vytvoří z těch koulí těsta. ;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Doogo,je to velice lákavé.Asi o víkendu upeču.;-):-pA posílám bod.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bibinko - je to dělané v rovné, ty bufničky nahoře jsou z toho, jak je těsto rozdělené na 7 dílů ;-)

    Moc hezké :yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Doogo,to se mi to líbí, to musím udělat, jen nemám takovou krásnou formu, mám jen rovnou-škoda, tvar nebude tak pěknej jako máš ty, ale na chuti to znát nebude-teda jestli se mi povede. Dávám ti 2.bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    Já myslím, že tím asi nic nezkazíš.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bochník chleba se sýrem co udělat se sýrem čedarem co znamena v receptu kl a pl co znamená pl v pečení kynute pecivo se syrem cena polotučného mléka jak udělat bochník bochník chleba zapečený se sýrem co znamená kl při peceni čedarové krekry recept bochník z listového těsta kl v receptu 1 kl co to znamena co znamená v receptu kl co je u peceni kl bochníky peceni kl když nejím cibuli ani v jídle sýr v bochníku chleba domaci chleba se syrem a cibulkou