Meruňkové bábovičky
Recept ještě nebyl hodnocenMeruňkové želatinové bábovičky jsou lehký letní dezert plný ovocné chuti. Kombinace zralých meruněk a smetany vytváří jemnou a osvěžující pochoutku, která se rozplyne na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Meruňkové želatinové bábovičky jsou lehký letní dezert plný ovocné chuti. Kombinace zralých meruněk a smetany vytváří jemnou a osvěžující pochoutku, která se rozplyne na…
Lahodné třešně a jemně nakyslá zakysaná smetana tvoří dokonalou dvojici pro domácí nanuky, které potěší malé i velké mlsouny. Připravte si osvěžující letní pochoutku bez…
Gnocchi jsou ideálním základem pro kreativní pokrmy, které potěší nejen milovníky italské kuchyně. Jsou nadýchané, jemné a mají schopnost absorbovat různé omáčky od…
Tento kynutý olivový kořen chutná skvěle a zároveň se připravuje velmi snadno a téměř bez práce. Těsto totiž vůbec nemusíte hnětat – stačí ho jen promíchat, nechat…
Dokonale nadýchaný, po rumu a citronu vonící, s mandlemi a rozinkami uvnitř. To je tento velikonoční věnec, který je vhodný zejména pro ty, co mají dietní omezení a…
Všechny suroviny umícháme dohromady a těsto v zakryté míse necháme vykynout. Hodinu nebo trochu déle, podle okolní teploty.Lžící namočenou ve vodě nabíráme kousky těsta,…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S…
Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S…
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak…
Vaječná tlačenka s houbami je skvělou pochoutkou, která ozvláštní každý slavnostní stůl. Spojení vajec, voňavých hub a jemného koření vytváří lahodný a svěží předkrm,…
Nanuky neodmyslitelně patří k parnému létu, ale dá se na nich pochutnat i mimo toto období. Postačí k tomu pouze tři suroviny a troška vody. Spojení lahodného karamelu s…
Tuto jednoduchou jarní polévku připravíme velmi rychle. Jako základ použijeme jíšku z dětské krupičky, v polévce povaříme brambory a na závěr přidáme čerstvé mladé…
Šťavnaté maso, voňavé ovoce a jemně exotické koření – tohle krůtí stehno je dokonalým spojením tradiční pečínky s orientálním nádechem. Kombinace sladkokyselého ovoce a…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Tuto jarní polévku se zajímavou kyselkavou chutí připravíme snadno ze šťovíku a zakysané smetany. Podáváme ji s osmaženými kostičkami rohlíku a ztraceným vejcem,…
Jemný piškot, krémové mascarpone a svěží ovoce – osvědčená kombinace, která nikdy nezklame. Díky prášku do pečiva nemusíte šlehat sníh z bílků, stačí vyšlehat celá vejce…
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si…
Rychle připravená sýrová polévka, zasypaná zdravou hrstí medvědího česneku. K osmažené jíšce, stačí přidat pár dalších ingrediencí a výbornou polévku máte do deseti…
Palačinky na čínský způsob zaujmou svou netradiční chutí. Ještě syrové je plníme směsí z jarní cibulky, poté znovu rozvalíme a usmažíme. Palačinky podáváme se zajímavou…
Výborný perník bez lepku, vajec i mléka je šťavnatý díky cuketě, a i když je jeho konzistence trochu hutnější, dohání to svou chutí. Příprava je velmi snadná, a tak ji…
Palačinky na čínský způsob zaujmou svou netradiční chutí. Ještě syrové je plníme směsí z jarní cibulky, poté znovu rozvalíme a usmažíme. Palačinky podáváme se zajímavou…
Osmažené kuřecí biftečky podáváme s výbornou omeletou ochucenou čerstvými bylinkami, ve které se skrývá uvařený chřest. Přelité šťávou z výpeku chutná výtečně, jako…
Rýžové placky jsou vhodné jako příloha k asijským pokrmům a jejich příprava je velmi snadná i když časově náročná. V receptu je popsána verze z máčené rýže, ale dají se…