Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
	
			
	
Z jemně nastrouhaného ementálu, hořčice, utřeného česneku a bylinek vytvoříme hustou směs, kterou pro snadnější promíchání povolíme trochou smetany. Maso tence…
	
			
	
Zahřát máslo + olej, opéct dozlatova na tenko nakrájený pórek, přidat kaštany a brambory na kostky. Krátce opéct. Zalít vývarem, přidat tymián (lépe čerstvý, ale může…
	
			
	
Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty. Cibulku nakrájíme nadrobno a na…
	
			
	
Telecí saltimbocca Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na…
	
			
	
Na lžíci oleje poduste drobně nakrájenou šalotku asi 2 minuty.Přidejte rýži (já ji neproplachuju, abych nevyplavila škrob potřebný k zahuštění rizotta) a několik minut…
	
			
	
Stehýnka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí z uzené papriky, kurkumy a soli. V hlubší nádobě, která je vhodná i na pečení, necháme rozpustit máslo, orestujeme dozlatova…
	
			
	
Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a cibuli pozvolna restujeme dohněda (opravdu pozvolna – aby nezhořkla). Poté přidáme žampiony…
	
			
	
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sušenou šunku a rajčata nakrájíme na nudličky, šlavěj posekáme nebo necháme lístky vcelku, na tom…
	
			
	
Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu. Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k…
	
			
	
Kuřecí prsa rozpůlíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme marinádu v niž maso důkladně obalíme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na hlubší pánvi na oleji…
	
			
	
Celá kuřecí prsa osolíme, opepříme, ze všech stran důkladně orestujeme na rozehřátém oleji a dáme bokem.Na výpeku zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme stejně…
	
			
	
Předehřejte si troubu na 180°C. Nad talířkem lehce obalte jednotlivé porce kuřete cca lžičkou cukru ze všech stran a sušenými bylinkami s paprikou, lehce osolte a…
	
			
	
Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku. Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce…
	
			
	
V hrnci rozpustíme na středním ohni máslo, přidáme bobkové listy a cibulku, necháme jí zesklovatět, cca 6-8 minut. Přidáme vývar, přisypeme sůl, pepř a přivedeme za…
	
			
	
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
	
			
	
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
	
			
	
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
	
			
	
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
	
			
	
Netradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou…
	
			
	
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
	
			
	
Sem tam bychom měli svůj jídelníček odlehčit a dopřát si i bezmasý pokrm. Plnohodnotnou alternativou pak může být toto zeleninové kari. Květák s kořením je uvařen ve…
	
			
	
Kuřecí maso má v kuchyni opravdu velké využití. Vyzkoušejte z něj připravit skvělé kuřecí soté se zeleninou, které je plné chuti, díky dobře okořeněné marinádě. Maso tak…
	
			
	
Když je horké léto a je chuť na lehký oběd, hodí se přesně takový rychlý, výživný pokrm, na který upotřebíte i úrodu ze zahrádky. Zeleninová směs je inspirována…