Spaghetti ala kiwiu
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme špagety ve slané vodě. Do mísy dáme špenát, který spaříme vodou ze špaget. Vodu slejeme, ale trošku vody ve špenátu necháme. Na oleji krátce osmahneme tofu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme špagety ve slané vodě. Do mísy dáme špenát, který spaříme vodou ze špaget. Vodu slejeme, ale trošku vody ve špenátu necháme. Na oleji krátce osmahneme tofu…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.Pak vložíme…
Fazuľu preberieme, umyjeme, necháme nabobtnať do druhého dňa. Dáme variť, vhodíme bobkový list. Ku koncu varu pridáme pokrájanú mrkvu a soľ. Dovaríme, scedíme. Na…
Čočku přebereme a namočíme dvě hodiny předem. Poté vodu slejeme, zalijeme vývarem, přidáme suché houby a koření s bobkovým listem. Vaříme cca 15 minut a přidáme brambory…
Nejprve maso nakrájíme na řízky, z obou stran okořeníme kořením Argentina a naklepeme. Řízky naskládáme na sebe a zabalíme do potravinářské fólie, utáhneme a dáme…
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.Opečeme špek,…
Ryžu udusíme vo vode s trochou soli skoro do mäkka (asi na 90 %).Vajcia uvaríme na tvrdo.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme vývarom a mliekom a rozvaríme na…
Na oleji ( sádle) si zpěníme cibuli, zasypeme sladkou paprikou, rozvoníme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme na kostičky nakrájený chleba, brambory, kmín a vaříme do…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.Přidáme játra a maso. Mícháme…
Plnka : cibuľu narežeme na drobno a na troche oleja opražíme. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa voda nevyparí. Necháme vychladnúť. Potom vmiešame…
Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku buď ve vodě nebo v masovém vývaru ( můj případ :-) ). Na pánev dáme rozehřát olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou bílou…
Oblíbená klasika s letním nádechem. Buřtguláš doplněný cuketou spojuje sytost tradičního jídla s lehkostí sezónní zeleniny. Cuketa mu dodá šťavnatost a jemnost, aniž by…
Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme…
Vepřové kosti zalijeme vodou a povaříme. Bulvu celeru oloupeme, salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Na sádle restujeme pokrájenou šalotku a slaninu.…
Srdce rozkrojíme, zbavíme blan a žilek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na tuku, vložíme na ni nakrájené srdce, poprášíme…
Lilek nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Lilek osolíme a necháme 10 -15 minut vypotit. Zpěníme máslo a uděláme cibulovou jíšku. Zředíme ji vývarem a uvedeme do varu…
Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké nudličky a osmahneme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, hořčici, rozdrobený sýr, vývar a krátce prohřejeme. Směs promícháme…
Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou…
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky.Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i…
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, necháme ho zprudka vyvařit, přidáme vývar,…
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Maso připravíme na roládu, naklepeme a osolíme. Na směs zpěníme cibulku se slaninou, česnek, vmícháme vejce, osolíme a necháme srazit. Přimícháme trochu strouhanky.…
Mäso zmiešame so sekanou cibuľou, cesnakom, vajcami, sekanou vňaťou, ochutíme soľou, korením a majoránkou. Listy sparíme v horúcej vode, naplníme plnkou a zabalíme.…
Mrkev nastrouháme, opečeme na másle, podlijeme vývarem a dusíme s několika hřebíčky, kouskem skořice a vanilkovým cukrem. Naposledy podlijeme bílým vínem nebo lžící octa…