Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 1 a 1/2 hod. 4 porce Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice bez kosti
sůl
pepř bílý mletý
7 větších stroužků česneku (4 na maso, 3 do šťávy)
2 cibule
2 lžíce sádla (oleje)
vývar (voda) na podlití
2 dcl piva světlého 11°
čerstvý rozmarýn - větvička (asi 2 cm)
2-3 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku. Plátky sbalíme do rolek a spíchneme jehlou (párátkem).

  2. V kastrolu si rozehřejeme tuk, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova.

  3. Pak vložíme rolky, že všech stran je opečeme do zatáhnutí (zešednutí) masa a podlijeme je horkým vývarem (vodou) - do 2 třetin výšky masa. Přidáme jeden stroužek česneku (nakrájený), lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí.

  4. Měkké rolky vyjmeme a uložíme do tepla.

  5. Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem.

  6. Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Poté jí pomalu prováříme 20 min.

  7. Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc).

  8. Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát.
    Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.

Poznámka

Jídlo má silnou chuť po česneku a ten rozmarýn ho jen lehoučce ovoní. V kombinaci s tím pivem, je to bezva mužské jídlo. Ale chutnalo i mě a dětem ;-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 393 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

  • malyLibor malyLibor

    Vypadá to zajímavě... mám doma vykostěné kuřecí stehna, tak to udělám z nich. Jen tedy ten rozmarýn nemám... ale to neva, kuře s česnekem bude skvělé i bez rozmarýnu. :yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Mirca75 a Merylas, vše OK:yes: Včera jsem měla nějaký přecitlivělý den. :-)) Promiňte, o nic nejde. Vše OK.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    +25:yes:za bezva dobrotu:-p:yes:a foto opět nádherné:-Ku tebe to Mirčo ani jinak nejde;-)viď:-)):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    jen tu pár dní člověk není, tak málem o tohle přijde :-O:-!:yes:+
    Mirko, jako vždycky krásné a chutné....:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-O:-O:-O Šmankote, Sodovko, co to tady čtu. Tebe si velmi vážím a vůbec mi nepřipadalo, že nějak kritizuješ nebo rýpeš, jen jsi prostě napsala, nad čím přemýšlíš a jak já, tak i Mirča jako autorka receptu jsme odpověděly;-) Já proto, že něco podobného dělám, zrovna jsem tady byla a ještě jsem použila usmívajícího se smajloše, protože mi to fakt cukalo koutkem jak jsi tak hezky popisovala, že už po čtvrté čteš recept a přemýšlíš nad ním:-)):-* Nevidím důvod, proč by se tady v komentářích nemohl někdo na něco zeptat, vždyť tady vaříme a předaváme si navzájem zkušenosti:-) Takže opravdu se nic neděje, jestli využíváš i mé recepty, tak jsem tomu opravdu moc ráda a těší mě to:-K A brzy budou Vánoce, tak bys mohla napsat Ježíškovi o foťák, jestli jsi teda byla hodná:-)):-*:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Sodovka:-) věř mi, že jsem ve Tvém komentáři nehledala ani kritiku, ani výtku:-O a že jsem Tvůj komentář nepochopila ve zlém:-K. A věřím, že ani Merylas;-). Jen jsem napsala odpověď na Tvou otázku. A věř, že nebyla myšlená ani uštěpačně, ani nazlobeně. Bylo by mi líto, kdyby jsi si myslela něco jiného:-K. Vím, že často reaguješ pod mými recepty a vždy si Tvého komentáře vážím:-K, tak jako komentářů ostatních Topáčků;-).

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Mirca 75 a Merylas, asi jste mě pochopily špatně. Nebyla to ani kritika ani výtka. Napsala jsem jenom dotaz, protože jsem myslela, jestli Mirca nezapomněla v postupu na nějakou náplň. Nic víc, ani míň jsem nemyslela. Právě naopak. Masíčko na fotce je nádherné a doopravdy vypadá jak plněné. Ten odstín masa je spíš šťavnatost vnitřku závitku. Je mi smutno a velice mě mrzí, že právě Mirka a Merylas jsi můj komentář vysvětlily trochu jinak. Obě dvě máte velice dobré recepty a nádherné fotky. Patříte mezi kuchařinky u kterých je úspěch receptu dopředu zaručen. Merylas , Mirco 75, podle vašich receptů vařím, dost často k vaším receptům píšu kladné komentáře, posílám bodíky, jenomže každý foťák nemá.:-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Kdepak byla paní autorová receptu včera v poledne:-?:-O, když já přemýšlela nad krkovičkou:-?, mirco, příště musíš přidat receptík dříve, ať se netrápím přemýšlením:-O, určitě tento recept chválím a brzy vyzkouším, je to :-p:yes::yes: bodíka posílám s :-)) a už mě jde i tiskárna, takže mám recept i papírový:-!:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • spagetka spagetka

    S česnekem masíčko máme rádi a ten nápad s tím rolováním :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Merylas:-) koukám, že máme stejné myšlenky i chutě:-8:-K.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Než jsem dopsala, tak Mirča reagovala;-)Miruš, rozumím Ti:-)):-*

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Sodovko:-)) Může být přece nějaká změna tvaru, nemusí to být vždy jen počesnekované plátky;-)Na talíři někdy líp vypadá rolka než plátek a to maso je vevnitř víc ovoněné tím česnekem a opravdu jinak chutná plátek a jinak takový závitek. A já jsem ještě minule zapomněla napsat, že já ty moje smotky pak trochu sklepnu na plocho, takže to jsou spíš placky.

    Odpovědět

  • Andula Andula

    Vypada to nadherne! Jen se zakousnout :-p :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Sodovka:-), točila jsem je proto, aby v nich ten česnek krásně držel (dávala jsem velké stroužky) a provoněl je, aby jsme měli změnu - dělám taky v plátkové verzi, aby byly šťavnatější a taky se mi tak nějak, chtělo motat:-8;-):-)).
    Všem děkuju za milé komentáře a těším se, až někdo vyzkouší a přidá třeby i fotečku;-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak zahustit štávu k masu plátky z krkovice recepty česnekové rolky jak zahustit štávu selské smotky cím zahustit stavu pod maso česnekové smotky čím zahustit štávu z masa závitky z krkovice top recepty z krkovice plátek počesnekované krkovičky recept toprecept sz závitek z krkovice česnekový závitek vepřová krkovices vůní česneku stavu na maso jak zahustit stavu z masa recept- zavitek z krkovice závitky z krkovice bez kosti toprecept rolky

Zapomněl/a jsem heslo